Ara que ve l’estiu

Ara que ve l’estiu i pugen les temperatures cal preparar-nos. No parlo de la calor, sinó dels turistes. A la meva terra, a casa meva, no voldria veure cap pancarta de “Tourist go home” com a Barcelona. Allà ha calgut per la mala gestió del turisme. El necessitem, ens agrada, ens fa sentir orgullosos del que tenim i volem compartir-ho. Però no a qualsevol preu.

Si parles amb qualsevol de Barcelona et dirà que la ciutat que coneixien ja no existeix. El turisme, desestacionalitzat, ha esborrat la identitat. Barcelona ha perdut la seva essència per la manca de previsió i gestió. És culpa del turista? En part sí, hem perdut consciència i sovint ens comportem com si fóssim els amos de la ciutat que visitem. Però també és culpa de la gestió política. Volem turisme? Sí, però no volem que les nostres platges es converteixin en el Lloret de Mar de les Terres de l’Ebre.

Ara que ve l’estiu, vull un turisme respectuós amb casa meva. Després de la pandèmia, vam veure les orelles al llop amb la massificació turística. Vam ser capaços de contenir-ho, i cal seguir així. Necessitem un equilibri, un turisme que valori el nostre entorn. Volem mostrar la nostra terra, però volem que es conservi tal com és. Hem d’aconseguir gestionar el turisme de manera eficient.

Ara, més que mai, cal fer una crida per un turisme responsable i conscient. Així, podrem sentir-nos orgullosos de casa nostra sense sacrificar la nostra identitat. Hem de trobar l’equilibri entre compartir la bellesa de les nostres terres i mantenir l’essència. Ara que ve l’estiu, que vingui també el turisme, però que sigui respectuós.

David Benito
David Benito
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 54 = 60

Últimes notícies