HomeSocietatArranca el procés electoral de la Cambra de Comerç de Tortosa per...

Arranca el procés electoral de la Cambra de Comerç de Tortosa per a escollir el nou president i ple

La Cambra de Comerç Indústria i Navegació de Tortosa, que fa una mica més de quatre anys va viure una intensa campanya per a renovar els càrrecs del seu ple, comitè executiu i president, haurà de posar en marxa de nou el procés electoral a partir de l’ordre publicada el 8 de maig passat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. En deu dies quedarà constituïda la junta electoral, i tot començarà el 17 de maig amb l’elecció de la representació dels electors i electores de les cambres a les juntes territorials respectives, per a continuar després amb la constitució de la junta electoral. Del 24 de maig al 7 de juny és el període estipulat per a poder presentar les candidatures per sufragi dels electors i electores, a proposta de les organitzacions empresarials, i les candidatures de les empreses de major aportació voluntària.

Les eleccions de 2019 eren les primeres després de deu anys, i les va guanyar l’empresari tortosí Francesc Faiges, davant de la renúncia a l’últim moment de l’empresària rapitenca Cinta Pascual, que s’havia postulat per al càrrec. Seran uns 13.000 empresaris de la demarcació cameral tortosina els que hauran d’escollir els 21 membres del ple, que, a la vegada, seran els encarregats de nomenar al president. Dels 21, un total de 14 sortiran pel sufragi dels votants, 2 seran representants directes de les patronals PIMEC i FOMENT, i els 5 restants surten dels socis que fan la dotació econòmica més alta a la cambra. Al ple, un cop constituït, se li permet poder convidar a formar-ne part algun empresari de reconegut prestigi de l’àrea cameral. Quatre anys després, i malgrat tots els anuncis que s’havien fet, les cambres de comerç comencen un nou procés electoral sense l’aprovació de l’esperada i reclamada nova Llei de cambres. Els problemes de finançament de les cambres, perquè les quotes de les empreses continuen no sent obligades, és un dels temes que la nova llei hauria de regular, al mateix temps que haurà de garantir un reequilibri territorial adequat en la representació de la futura Cambra General de Catalunya.

La votació per mitjans electrònics de forma presencial tindrà lloc, per a totes les cambres, el dia hàbil següent un cop finalitzat el termini de votació remota, és a dir, el dia 20 de setembre de 2023, de 10 a 17 h, sense interrupció, als col·legis electorals de la demarcació de la cambra corresponent, que disposaran en format electrònic del cens de tota la demarcació de la cambra. Les persones físiques electores podran emetre el seu vot de forma presencial després que la Mesa les identifique. Les persones jurídiques i les entitats sense personalitat jurídica, d’acord amb la normativa vigent, podran emetre el seu vot de forma presencial al col·legi electoral, mitjançant el seu representant, després que la Mesa electoral les identifique.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies