HomeSocietatArriben a Móra la Nova dos nous vagons per a ser restaurats

Arriben a Móra la Nova dos nous vagons per a ser restaurats

La cotxera del Museu del Ferrocarril, a Móra la Nova, ha rebut esta setmana dos nous vagons d’època per a ser restaurats. Es tracta de dos cotxes de triple dipòsit gasogen i que es van construir al 1927. Els vagons han estat cedits per la Fundación de los Ferrocarriles Españoles (FFE) i han vingut des de la província de Zamora.

Es tracta de dos cotxes diferents. D’una banda, el model Xgt 4, que està previst que es restaure i es quede al Museu del Ferrocarril de Móra la Nova com una nova peça d’exposició d’època. L’altre tren, l’Xgt 5 -de la mateixa sèrie que l’Xgt 4-, un cop restaurat, es traslladarà fins al Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú.

El Museu del Ferrocarril de Móra la Nova és un dels dos únics centres en tot l’Estat que estan homologats per a restaurar i rehabilitar trens d’època. Esta homologació, que el museu va rebre a les acaballes del 2020, l’ha convertit en un centre de referència per a treballar en les locomotores i els vagons de trens antics i ja han rebut diversos encàrrecs d’administracions per a poder treballar amb trens d’època. Gràcies a això, el Museu ha creat sis llocs de treball fixos especialitzats en rehabilitació de vehicles ferroviaris antics.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 19 = 27

Últimes notícies