HomeCulturaArriben les Jornades de Cultura i Recerca Local dels territoris de parla...

Arriben les Jornades de Cultura i Recerca Local dels territoris de parla catalana a Tortosa

El Recercat (les jornades de cultura i recerca local dels territoris de parla catalana) coincidint amb el marc de la capital de la Cultura Catalana 2021 a Tortosa, acollirà tres jornades de debats, presentacions, reflexions, tallers, visites i exposicions sobre la cultura, patrimoni i recerca local.

El Recercat, organitzat per l’Institut Ramon Muntaner, vol ser el punt de trobada d’estos centres, i a la mateixa vegada, difondre i reivindicar la seua tasca. A més a més, a diversos espais de la ciutat, també es podran visitar algunes exposicions com per exemple Patrimoni contra les cordes, una obra que vol denunciar l’estat d’abandonament en què es troba algun element patrimonial; Plantes i gent, etnobotànica garriguenca; on es presenten els resultats principals de l’estudi etnobotànic realitzat a les Garrigues.

La cultura que vivim! per a mostrar la riquesa i la diversitat de la cultura de Tortosa i del territori ebrenc; La premsa del moviment veïnal un repàs a les diverses publicacions que han anat sorgint al districte de Nou Barris abans, fins i tot, de la seua creació oficial el 1984; Vestits per ballar, per a descobrir la riquesa i varietat de la indumentària de les danses tradicionals catalanes, i ho fa a través d’una àmplia selecció de nines abillades amb reproduccions exactes del vestuari que porten els balladors per a les actuacions.

A banda, a la sala petita del Teatre Auditori Felip Pedrell, es presentarà un recull d’audiovisuals La memòria dels refugis antiaeris i Patrimoni a debat: reflexions des de la societat civil. El divendres 7 de maig a les 13 hores al Museu de Tortosa es farà la inauguració amb parlaments de les autoritats i atenció als mitjans.

Un cop finalitzada la inauguració es podrà fer una visita guiada al Centre d’Interpretació de la Jota. A la tarda, a les 19 hores i a la sala petita de l’Auditori Felip Pedrell, es farà l’acte de lliurament dels Premis Recercat. Per a assistir-hi presencialment, cal fer una inscripció abans del 30 d’abril per correu electrònic a merce@irmu.org. Estos dos actes es podran seguir virtualment a través del canal de YouTube de l’IRMU.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

59 + = 65

Últimes notícies