HomeSense categoriaBenifallet invertirà 786.000 euros a crear un nou espai multiusos a l’antic...

Benifallet invertirà 786.000 euros a crear un nou espai multiusos a l’antic edifici de la SAT

TERRES DE L’EBRE // Benifallet tindrà un nou espai multifuncional per a usos lúdics, esportius i culturals a l’antic edifici de la SAT. L’Ajuntament va adquirir l’immoble l’any 2017 per a donar solució  a les dificultats econòmiques amb què es trobava l’entitat, la Societat Agrària de Transformació Benifallet Fruits. En aquell moment el consistori va invertir 195.000 euros en l’adquisició de l’antic magatzem de la cooperativa, una compra que l’alcaldessa va justificar que s’havia de fer per “responsabilitat i obligació moral”, ja que este magatzem va estar construït amb “l’esforç” de molta gent de la població. 

L’edifici, de 1.756 metres quadrats i situat al centre mateix del municipi, a tocar del riu Ebre tindrà ara un ús polivalent. “Està previst que l’obra de rehabilitació estiga acabada dins d’enguany”, ha explicat l’alcaldessa de Benifallet, Mercè Pedret, que explica que s’han d’acabar de definir els usos i que en una segona fase es completarà l’obra amb tot l’equipament interior de l’edifici. 

“Tenim clar que el nou edifici ha de tenir un ús polivalent com a sala de ball, sala de cinema o espai per a conferències, a més d’altres usos com l’esportiu”, ha insistit Pedret. L’alcaldessa ha recordat que actualment Benifallet no disposa d’un equipament d’estes característiques, ja que el Casal “es queda menut” i s’ha de limitar l’aforament en cas de festes populars. A més, Mercè Pedret també ha valorat que l’edifici estiga situat al centre de Benifallet, a tocar del riu Ebre i al costat de l’oficina d’informació turística.

Esta primera fase de rehabilitació de l’edifici s’ha adjudicat per 786.604,06 euros a l’empresa G2C Integral S.L. “Des de l’Ajuntament no podem fer front a una inversió d’estes característiques amb recursos propis”, és per això que l’obra es finançarà amb les subvencions del Pla únic d’obres i serveis del Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya i del Pla d’acció municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona.

L’adjudicació de l’obra es va aprovar en el ple extraordinari celebrat el passat dissabte 30 de gener amb els vots a favor del govern de la Candidatura de Progrés i amb l’abstenció d’ERC. En el ple es va fer efectiva també la renúncia per motius professionals de Lurdes Doliu com a regidora de Servei Social i Família, Ocupació i Formació, Atenció a la Dona i Polítiques de Gènere. 

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

23 + = 28

Últimes notícies