HomeSocietatEl teixit socioeconòmic de Deltebre rebutja la proposta de protecció del Delta...

El teixit socioeconòmic de Deltebre rebutja la proposta de protecció del Delta de l’Estat i impulsarà una recollida d’al·legacions

DELTEBRE // L’Ajuntament de Deltebre ha convocat una reunió amb una trentena d’entitats relacionades per valorar la proposta de Pla de protecció del Delta de l’Ebre que el govern de l’estat espanyol va publicar el passat dimecres a informació pública. Un pla que tal com ha detallat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, “implica un retrocés de la línia de costa que no estem disposats a acceptar ja que transgredeix les línies vermelles que com a Deltebre tenim establertes”.

El retrocés proposat comporta perdre més de 3.552.542m2 de terrenys que passarien a domini marítim – terrestre, tot afectant a unes 300 propietats entre les que s’inclouen un centenar de cases del nucli de Riumar, i delimitant el desenvolupament dels sector arrosser, aqüícola, pesquer i turístic. Tant és així que l’alcalde ha manifestat que “aquesta proposta és una agressió directa per a tots aquests sectors i per a la zona urbana de Riumar”. A banda, i entre d’altres, el Pla no incorpora la proposta de dics intel·ligents, ni camins de guarda, ni dragatge de la bocana, ni mobilització permanent d’arenes. És a dir, com ha explicat l’alcalde, “no inclou res de l’essència del Pla Delta, no inclou res de la veu del territori”.

Per tot això, Soler ha anunciat que “ens haurem de fer sentir, de manera que a banda del treball conjunt amb la Taula de Consens, com a municipi amb una gran afectació haurem d’anar un pas més enllà i haurem d’estar preparats per a tot fer sentir la nostra veu i indignació”. I és que Soler ha recordat que “això és un problema que afecta a tots els veïns i veïnes de Deltebre, per això des de l’Ajuntament de Deltebre facilitarem a les entitats i a la ciutadania que puguin presentar al·legacions per mostrar la nostra disconformitat a un Pla que posa en perill el territori que tots estimem”. Així, l’alcalde ha detallat que “mentre permeten que el mar ens inundi, nosaltres el que volem és inundar d’al·legacions aquesta proposta”.

L’Ajuntament de Deltebre crearà un model tipus d’al·legació, tant per a la ciutadania en general, com per a la ciutadania afectada amb propietats. Aquestes al·legacions acompanyaran les que farà el propi Ajuntament de Deltebre i la Taula de Consens pel Delta. Paral·lelament, l’alcalde ha deixat la porta oberta a la “realització de mobilitzacions per defensar Deltebre i el Delta de l’Ebre”. Per això ha tornat a demanar a la ciutadania “que estigui preparada” per demostrar que la “gent de Deltebre és gent amb compromís, gent amb conviccions i gent que no acceptem la derrota que suposa aquesta proposta”.

La trobada d’avui ha estat la reunió prèvia a la constitució oficial del Consell de Defensa #DeltebreTerritori, el qual es reglamentarà el dia 17 de febrer, data del proper plenari de l’Ajuntament de Deltebre.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

74 + = 76

Últimes notícies