HomeEsportsBenjamí Prades vencedor de la novena edició del Memorial Xavi Tondo de...

Benjamí Prades vencedor de la novena edició del Memorial Xavi Tondo de ciclisme

Benjamí Prades (Team Ukyo), va ser el més ràpid en l’esprint final de la novena edició de la Cursa Social Memorial Xavi Tondo, organitzada pels Amics de Xavi Tondo, Secció Ciclista del CB Valls, Club Ciclista Club Tondo, i l’Ajuntament i Patronat Municipal d’Esports de Valls, amb participació d’un total de 188 corredors.

El ciclista canareu va invertir un temps d’1:47:56, en fer el recorregut de 75 quilòmetres, amb prop de 1000 metres de desnivell acumulat, a una mitjana de 41,69 km / h. Que va tenir el seu inici i final a Valls, transcorrent per diferents localitats com Vallmoll, la Secuita, Vilabella, Rodonyà, Vila-rodona, Pont d’armentera, Pla de Santa Maria, Pont d’Armentera, Figuerola i Fontscaldes. La cursa es va decidir en l’últim tram on Prades va prendre la iniciativa al costat de Carlos López (JF Cunit-Proton), primer a la categoria Elit, i Àlex Ruiz (Valverde Team-Terrafecimd), el sub-23 més destacat, que amb el mateix temps van ocupar la segona i tercera posició respectivament. A continuació va entrar un grup de sis ciclistes a 2 segons, encapçalat per Gerard Sánchez (La Ràpita Club BTT), primer Màster-30. El primer júnior va ser Joan Marín (Quadis Trek-CC Santboi), Carles Juncosa (8 Restaurant) i Àngel Edo (CC Camp Clar), els millors màsters 40 i 50, mentre el Compak Team, va ser el primer en la classificació per equips, d’un total de 13 participants.

Abel Balderstone (Valverde Team-Terrafecund), va ser el vencedor del premi Fulgencio Oteros de la muntanya, i Albert Masana (Contropack Yupih) el de metes volants, que va estar instal·lat a Vilabella la part més exigent de la cursa a la pista forestal asfaltada entre Figuerola de Camp i el Tomb de la paella a l’N-240.