HomeSense categoriaBusquem solucions?

Busquem solucions?

La creació del nou impost nuclear és reactiva. La iniciativa, que va nàixer de la conselleria d’Hisenda de Lluís Salvadó, ha estat portada al Constitucional en dos ocasions. En el primer moment, l’impost es va tombar definitivament, i en el segon intent -després de reinventar-lo- l’executiu de Mariano Rajoy el va tornar a portar a l’alt Tribunal.

Ara, des d’Esquerra Republicana a les Terres de l’Ebre s’ha reactivat la reivindicació d’este impost. I és que, amb l’entrada dels socialistes a Moncloa, el recurs s’hauria de retirar. Seria lògic, tenint en compte que els socialistes ebrencs, quan es va dissenyar el nou impost van defensar que la meitat de la recaptació anual -uns 30 milions d’euros- s’havien de destinar a polítiques de creixement econòmic a les dos àrees nuclears catalanes, en lloc del 20% -12 milions d’euros- que defensaven, i defensen, des d’Esquerra Republicana.
Les declaracions creuades han estat habituals, i ara els republicans demanen, amb coherència, que el PSC pressione perquè el recurs acabe retirant-se, i fonts socialistes es mantenen ferms en el fet que, si és legal, volen el 50% de l’impost al territori, com ja van portar anys enrere al Parlament.

Estem davant un estira-i-arronsa clàssic, entre dos formacions que volen fer prevaldre el seu criteri i la seua proposta, per sobre de l’altra. 

S’hauria, doncs, de buscar una solució que pogués complaure les dos parts. Davant el problema de monocultiu nuclear, la necessitat d’injectar fons per la reactivació econòmica és evident. I sembla que és la prioritat del nou impost, per això es defensa des de les files ebrenques i no des de la capital. Així, si el que es vol és solucionar el problema a les àrees nuclears per què no invertim el 100% fins a diversificar l’economia i eliminar este problema? Un cop no hi siga, que marxe el tot cap a  Barcelona.

Ja haurem complit.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 5 =

Últimes notícies