HomeEnergiaCambra Ebre Energia promourà una inversió d'instal·lacions fotovoltaiques i punts de recàrrega...

Cambra Ebre Energia promourà una inversió d’instal·lacions fotovoltaiques i punts de recàrrega en 14 municipis ebrencs

El projecte de Comunitat energètica Local “Cambra Ebre Energia”, ha estat presentat avui a convocatòria de l’ IDAE – Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energia (organismo adscrito al Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico), a la concessió d’ajuts del programa d’incentius de projectes pilots singulars de comunitats energètiques (Programa CE Implementa).

Un projecte de transició energètica i de cohesió territorial, on hi participen catorze municipis de tres comarques de les Terres de l’Ebre, Baix Ebre, Montsià i Ribera d’Ebre: Tortosa, Amposta, la Ràpita, la Sénia, l’Aldea, Santa Bàrbara, el Perelló, Camarles, Sant Jaume d’Enveja, Freginals, Aldover, Rasquera, Campredó i els Muntells amb  el suport de la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre de la Generalitat de Catalunya.

Un pressupost en inversió de 2’7M Euros, en 29 instal·lacions fotovoltaiques i 15 punts de recàrrega que generaran un energia de 2 MW

Aquest projecte impulsat i dirigit per la Cambra de Comerç de Tortosa, compta la col·laboració de la Cambra de Comerç de Navarra i l’enginyeria EDINOR, responsable de l’estudi tècnic, de redacció i presentació.

La Comunitat Energètica Local de cada municipi  permetrà l’estalvi en la factura elèctrica, no només als espais públics municipals on anirà la instal·lació en qüestió, sinó també afavorirà la factura de la llum a establiments comercials, empreses i autònoms que en molts casos no tenen l’oportunitat d’instal·lar-se plaques fotovoltaiques. Els ajuntaments, amb la simple cessió de les cobertes dels seus edificis municipals, es converteixen en els promotors d’un pla que aconseguirà un percentatge d’autoconsum directe i la resta d’abastiment és cobert amb la compra d’energia en conjunt per la comercialitzadora escollida pels socis per acabar tenint una considerable reducció del preu final.

Foto: Cedida

Per a Francesc Faiges, president de la Cambra de Tortosa: “es tracta d’un projecte d’energia renovable per contribuir a la sostenibilitat, empoderant als veïns i establiments comercials com a usuaris i autoconsumidors i anar incorporant progressivament iniciatives relacionades en la transició i generació d’energia per contribuir amb l’objectiu d’arribar a la neutralitat climàtica en l’ Unió Europea al 2050”.

Segons Ignació Zubia, enginyer del projecte de l’empresa EDINOR, “en quan es rebi una resolució favorable dels ajuts Netx Generation, Cambra Ebre Energia disposarà de 1’4M Euros per executar el projecte on es podran beneficiar diferents usuaris, en especial atenció a col·lectius amb vulnerabilitat energètica, mentrestant l’associació començarà a treballar segon els seus estatuts en les pròximes setmanes”.

Per la seva part el gerent de la Cambra, Francesc Minguell, ha comentat que “l’objectiu és que els municipis cedeixin desinteressadament cobertes dels seus edificis, ja siguin pavellons, magatzems o estadis esportius, per implantar-hi plaques fotovoltaiques. Aquest és un punt important, perquè els locals comercials, tots en planta baixa, i veïns que s’hi vulguin afegir no disposen en la immensa majoria dels casos d’una superfície similar per poder-ho fer individualment”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 6 =

Últimes notícies