HomeInfraestructuresCampredó continua reclamant la cessió a llarg termini de l’estació per a...

Campredó continua reclamant la cessió a llarg termini de l’estació per a fer-hi un equipament públic

L’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Campredó continua reclamant a l’Administrador estatal d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) la cessió dels dos edificis de l’estació de ferrocarril -el de viatgers i l’antiga casa del guardaagulles- per a convertir-los en un equipament públic multiús per al poble, després de restaurar-los.

La solució és ara més urgent perquè els últims aiguats van enfonsar una part de la teulada de l’edifici principal i l’Adif n’ha abordat el desmuntatge, pel risc de ruïna, sense avisar prèviament l’EMD, segons lamenta l’alcalde Damià Grau.

Grau recorda que ja fa cinc anys el seu equip de govern va apostar per la rehabilitació, ja que al poble no hi ha gaires locals públics, i fins i tot va arribar a presentar a l’Adif una memòria tècnica de l’actuació que preveia un equipament ambientat en el passat ferroviari, amb una inversió al voltant dels 700.000 euros. Més tard, fa tres anys, van arribar a un principi d’acord amb la Delegació Nord-est d’Adif, que implicava un acord de cessió per a 50 anys, però des de Madrid no es va validar i només oferien 25 anys a canvi d’un lloguer que l’EMD considerava desorbitat.

El resultat del desacord és que l’edifici i l’entorn s’han anat degradant. Campredó té baixador d’algunes línies de regionals, però l’estació fa anys que no s’utilitza. En canvi, fa dècades era una estació més de la línia que unia Barcelona i València, i va ser al voltant de l’estació que es va desenvolupar l’actual nucli principal de Campredó, segons explica Grau.

Per tant, té un interès simbòlic suplementari per al poble, a part de l’interès arquitectònic de l’edifici.

 

Requeriment i reunió

Amb l’ensorrament d’una part de la teulada i en veure que l’Adif es disposava a intervenir-hi -actualment l’edifici està envoltat de tanques-, l’àrea d’Urbanisme de Campredó va fer un requeriment a l’Adif, per a demanar-li informació i una nova petició de reunió en què també s’abordaria el polèmic projecte de viaducte plantejat per l’empresa estatal per a substituir l’actual pas a nivell, i que ha generat molta oposició tant a l’EMD com al poble per l’impacte de l’obra.

L’Adif encara no els ha donat hora, però de moment l’Ajuntament té previst reunir-se el proper 2 de maig amb el Subdelegat del Govern d’Espanya a Tarragona, el tortosí Joan Sabaté, per a tractar estos temes.

Fonts oficials de l’Adif citades pel Diari de Tarragona sostenen que es podria signar un contracte de lloguer de l’estació per un preu simbòlic, però descarten la cessió per una qüestió legal. Els dos edificis formen part de la xarxa ferroviària estatal

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 9 = 17

Últimes notícies