HomeSocietatCanvi d’ubicació de la platja de gossos a la platja del Garbí...

Canvi d’ubicació de la platja de gossos a la platja del Garbí per evitar “molèsties veïnals”

Tot i que a meitat mes de juny, l’Ajuntament de la Ràpita -aleshores amb el govern en funcions del republicà Josep Caparrós al capdavant- anunciava que s’havia tornat a habilitar la platja per a gossos durant la temporada d’estiu al mateix espai que l’any passat: a la platja del Pedregal -la que està situada entre la platja de les Delícies i la del Suís-; unes setmanes després les tanques que delimitaven l’espai, la paperera i la font desapareixien.

Segons explica la regidora de Turisme, Helena Queral, “la decisió d’eliminar la platja de gossos d’allí ha estat de l’alcaldia davant les molèsties ocasionades als veïns l’estiu passat, tanmateix, en cap cas, la voluntat és dixar la Ràpita sense este espai, sinó que estem treballant per a reubicar-la a la platja del Garbí”.

De fet, detalla que la nova ubicació s’ha escollit després que la platja del Garbí haja perdut el distintiu de Bandera Blava “per una qüestió de les aigües, en què hi ha una gran presència d’algues”. Així, la regidora determina que “una platja per a gossos no pot situar-se en qualsevol platja. Per exemple, no pot estar a una que tinga Bandera Blava, però tampoc al costat d’una que la tinga”.

La voluntat del nou equip de govern és habilitar este espai a la zona nord de la platja del Garbí, contra el roquer, amb les mateixes característiques que la de l’estiu passat: delimitant uns metres de platja a l’accés i lleure dels gossos, que disposaran també d’una font d’aigua i també hi haurà papereres. Amb tot, però, resten a l’espera d’un tràmit administratiu que modifique el Pla d’usos de les platges vigent a la Ràpita per tal de canviar la ubicació de la platja de gossos.

Helena especifica que la previsió és tenir-la a punt “abans o després de festes, però la tindrem este estiu”. A més, afegix, “la temporada estival a la Ràpita és molt llarga, i els usuaris podran gaudir d’ella fins a principis d’octubre, ja que la temperatura de l’aigua encara s’aguanta”. La nova ubicació, diu, també facilitarà el servei de neteja que duu a terme el consistori.

Demana més civisme

L’estiu passat la platja de gossos, tot i que va tenir una forta demanda social i una gran afluència d’usuaris, va generar malestar als veïns que hi residixen, els quals van arribar a crear la Plataforma d’Afectats per la Platja per a Gossos a la Ràpita, davant “l’incivisme d’alguns dels usuaris que no complien la normativa indicada a la senyalització”, apunta la regidora. “No es recollien els excrements i s’acumulaven a l’arena i els lladrucs durant tot el dia també molestaven als veïns”. Davant d’això, “pensem que la nova ubicació pot acontentar a tothom”.

Així mateix, la normativa determina que els propietaris de les mascotes estan obligats a recollir els excrements i remullar en aigua els llocs on orinen, i els animals han d’estar censats, vacunats, desparasitats i han de dur microxip. En cas d’incomplir-ho, la penalització oscil·la entre els 150 i els 1.500 €.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

83 + = 91

Últimes notícies