HomeEducacióCCOO denuncia "discriminació" en la contractació de places docents públiques del Departament...

CCOO denuncia “discriminació” en la contractació de places docents públiques del Departament d’Educació

CCOO denuncia “discriminació” en la contractació de places docents públiques del Departament d’Educació perquè es possibilita “seleccionar el personal docent independentment de la seva experiència, dels seus mèrits i de les seves capacitats“. El sindicat critica que la normativa permeti a les direccions “perfilar places perquè només hi puguin accedir un nombre reduït de docents; confirmar o no al personal amb destinació provisional sense haver de justificar-ho; i fer entrevistes amb presentació de currículums“. Lamenten que “pràcticament és el procediment d’una empresa privada” i que s’està actuant “com si el personal docent no hagués presentat i constés ja la seva experiència, titulació i formació al registre informàtic del Departament“.

Algunes persones docents veuen perillar el seu lloc de treball, molts no han aconseguit plaça tot i tenir molt de temps de serveis prestats, altres ni tan sols s’atreveixen a demanar canvi de centre, creant una falsa estabilitat de la plantilla“, exposen en un comunicat.

El sindicat denuncia que el sistema “no garanteix que la selecció respongui als criteris constitucionals d’igualtat, mèrit i capacitat, i, per tant, que no comporti decisions arbitràries, subjectives i, a vegades, discriminatòries per alguns col·lectius com les dones embarassades, els docents amb més edat, els que tenen persones a càrrec o problemes de salut“.

Asseguren que “aquestes situacions s’han agreujat amb la irrupció de la pandèmia i la declaració responsable que ha omplert el personal docent, que ha posat en el punt de mira aquests col·lectius, en ser considerats personal especialment vulnerable i, per tant, amb menys possibilitats de fer treball presencial“.

El sindicat exposa en un comunicat que ho denuncia a les Meses de negociació i que va aconseguir la revisió d’algunes denúncies. Consideren que la resposta de l’administració és “molt decebedora” perquè “els informes de la Inspecció, argumentats en base als decrets esmentats, avalen majoritàriament que la selecció realitzada és correcta“.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 43 = 53

Últimes notícies