HomeFestesEn un click tot el programa de les festes de la Cinta...

En un click tot el programa de les festes de la Cinta 2020

Enguany a causa de la pandèmia l’Ajuntament de Tortosa s’ha vist obligat a modificar les Festes Majors del municipi. Les tortosines i tortosins viuran uns actes alternatius, de caràcter simbòlic i de petit format que podeu veure a continuació.

 

 

PROGRAMA D’ACTES DE LA CINTA 2020

 • Dijous 3 de setembre

18.00 h Engegada de coets

19.00 h Ebre Terra de Vent amb Bandarra Street Orkestra.

Itinerant carrers del centre

20.30 h Pregó de la Cinta 2020, a càrrec de Ximo Rambla i Manzano i Silvia Tejedor i Barrios, periodistes i presentadors habituals de la proclamació de la reina i pubilles, la reina infantil i pubilletes de les festes de la Cinta. L’acte finalitzarà amb la Banda Municipal de Música i la interpretació de l’himne de la ciutat, Pasdoble Tortosa, del mestre Joan Monclús.

Lloc: plaça de l’Absis de la Catedral

Invitació i reserva prèvia a protocol@tortosa.cat o 977585793. Aforament limitat

Nota: El pregó es podrà seguir en directe per les xarxes socials de l’Ajuntament i per Ràdio Tortosa

 

 • Divendres 4 de setembre

9.00 h Engegada de coets

Mai Caminareu Sols. Durant tot el dia, posa’t la mascareta solidària de la Lliga Contra el Càncer i surt a caminar per qualsevol carrer o plaça de la ciutat i pobles del municipi. Evitem aglomeracions i generem, amb distància el gest de suport que sempre hem aconseguit.

10.00 h Entrada dels gaiters. Els grups de música tradicional i popular de la ciutat i pobles del municipi recreen l’antiga arribada i toc d’anunci, recollida al llibre ‘Del folklore tortosí’ pel mestre Joan Moreira.

11.00 h Recollida del típic panoli. Acte tradicional característic de les antigues festes de carrer, adaptat excepcionalment al moment actual passant de repartiment a recollida.

Nota: Podreu trobar el vostre panoli als punts següents: plaça de Barcelona, plaça de l’Ajuntament, plaça 1 d’Octubre, plaça de la Immaculada, plaça del Carrilet, plaça de la Unió, plaça dels Estudis, plaça Mossèn Ovidi Tobias, plaça de Gerard Vergés.

19.00 h Presentació del llibre ‘El juramento de Tortosa. La leyenda de la Orden del Hacha’, de Verónica Martinez Amat.

Lloc: sala del Polvorí del Parador de Tortosa – Castell de la Suda

Reserves a ebreticket.cat – entrada gratuïta – aforament limitat

19.00 h Ebre Terra de Vent The McKensy’s Clan Band.

Itinerant pels carrers del centre

19.30 h Primera sessió del tradicional concert de festes de la Banda Municipal de Música de Tortosa. Concert excepcional adaptat a les recomanacions, amb l’objectiu del retrobament de la banda amb la ciutat.

Lloc: plaça de l’Absis de la catedral

Reserves a ebreticket.cat – entrada gratuïta – aforament limitat

21.30 h Segona sessió del tradicional concert de festes de la Banda Municipal de Música de Tortosa. Concert excepcional adaptat a les recomanacions, amb l’objectiu del retrobament de la banda amb la ciutat.

Lloc: plaça de l’Absis de la catedral

Reserves a ebreticket.cat – entrada gratuïta– aforament limitat

 

 • Dissabte 5 de setembre

9.00 h Engegada de coets

11.00 h Ban cavalcada dispersat. Emblemàtica i tradicional activitat reconvertida per fer-la dinàmica i extensiva per tota la ciutat. Els gegants de la ciutat i les cucaferes, acompanyats dels diferents grups de música tradicional i popular amb les respectives parelles de gegants, gegantons, capgrossos i altres elements festius, surten de diferents barris fins arribar al centre de la ciutat.

Sortides dels punts següents: plaça del Mestre Monclús, plaça de la Immaculada, plaça del Tortosí Absent, plaça del Temple, plaça Mossèn Sol, plaça de Gerard Vergés, parc Teodor Gonzalez

11.00 h Presentació del llibre ‘El juramento de Tortosa. La leyenda de la Orden del Hacha’ de Verónica Martinez Amat.

Lloc: Sala del polvorí del Parador de Tortosa – Castell de la Suda

Reserves a ebreticket.cat – entrada gratuïta – aforament limitat

12.00 h Jotes de Rondalla itinerants, a càrrec delcantador Joseret i la seva rondalla.

Lloc: Itinerant carrers del centre

De 18.00 h a les 21.00 h Ofrena especial. Representants de les associacions de veïns, distribuïts per diferents equipaments de la ciutat, s’encarreguen de la recollida d’aliments i material escolar per mantenir viu l’esperit més solidari entorn a la celebració de la Cinta.

Punts de recollida: La Nau del parc (barri del Temple), Centre Cívic (barri de Ferreries), Mercat Municipal (barri del Centre), Pavelló Firal (barri de Remolins), Antigues Escoles (barri de Sant Llàtzer), Església de Sant Antoni, Centre d’Interpretació de la Setmana Santa (barris del Rastre i Santa Clara), Ermita de Mig Camí (barri de la Simpàtica), Ermita de Sant Josep (barri de Sant Josep de la Muntanya), Antigues Escoles (barri del Grup el Temple).

NOTA: Al Mercat Municipal l’horari serà de 10h a 14h i a la Nau del parc de 10h a 21h

18.30 h Dracs i bèsties. Plantada dels dracs de les diferents colles de foc i dimonis de la ciutat i pobles del municipi.

Espais de plantada: plaça de la Immaculada, plaça de l’Ajuntament, plaça del Mestre Monclús, plaça del Carrilet i parc Teodor Gonzalez.

20.00 h Concert de la Banda Municipal de Música de Tortosa. Concert excepcional adaptat a les recomanacions, amb l’objectiu del retrobament de la banda amb la ciutat.

Lloc: plaça de l’Absis de la catedral

Reserves a ebreticket.cat – entrada gratuïta – aforament limitat

 

 • Diumenge 6 de setembre – DIA DE LA CINTA

9.00 h Engegada de coets

8.30h Missa a l’altar Majoren honor a la Mare de Déu de la Cinta. Aforament limitat.

9.30h Missa a l’altar Majoren honor a la Mare de Déu de la Cinta. Aforament limitat.

10.30h Missa a l’altar Majoren honor a la Mare de Déu de la Cinta. Aforament limitat.

12.00 h Solemne missa estacional i processó claustral en honor a laMare de Déu de la Cinta, patrona de la ciutat. Acte presidit per l’Excm. i Rvdm. Sr. Bisbe de Tortosa, Dr. Enrique Benavent i Vidal, qui, en acabar, impartirà als fidels la benedicció papal.

Lloc: altar major de la Catedral de Tortosa. Aforament limitat.

13.15 h Ball de l’àliga de Tortosa en honor de la Mare de Déu de la Cinta. L’àliga del seguici festiu s’ha associat tradicionalment a sant Joan Evangelista i, des de ben antic, ha representat la ciutat en les ocasions que exigien els més importants honors protocol·laris.

Lloc: Catedral de Santa Maria

13.30 h Cercavila de música tradicional des de la plaça de la Cinta fins la plaça de l’Ajuntament.

19.00 h Primera sessió Música d’arrel: Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries acomiaden les activitats de la Cinta 2020 amb les seues cançons populars.

Lloc: Museu de Tortosa

Reserves a ebreticket.cat – entrada gratuïta – aforament limitat

21.45 h Segona sessió Música d’arrel: Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries acomiaden les activitats de la Cinta 2020 amb les seues cançons populars.

Lloc: Museu de Tortosa

Reserves a ebreticket.cat – entrada gratuïta – aforament limitat

23.00 h Mascletada nocturna. Final de la celebració excepcional de la Cinta 2020.

Nota: La mascletada serà visible des dels terrats de les cases i des dels carrers que tinguin visibles l’edifici del Seminari, l’Hospital Verge de la Cinta, o el castell de la Suda.

 

ACTES RELIGIOSOS

 

 • Dissabte 5 de setembre

18.00h Primer dia de la NOVENA A LA MARE DE DÉU DE LA CINTA, celebració de la Santa Missa i el res del Sant Rosari.

 

 • Diumenge 6 de setembre

FESTIVITAT DE LA SANTÍSSIMA VERGE DE LA CINTA. De bon matí, campanes al vol anunciant la festivitat del dia.

8.30h Missa a l’altar Major. En acabar, veneració de la SAGRADA RELÍQUIA.

9.30h Missa a l’altar Major. En acabar, veneració de la SAGRADA RELÍQUIA.

10.30h Missa a l’altar Major. En acabar, veneració de la SAGRADA RELÍQUIA.

12.00h A la Santa Església Catedral Basílica, MISSA ESTACIONAL presidida per l’Il·lustríssim i Reverendíssim Dr. Enrique Benavent Vidal, Bisbe de Tortosa. En acabar, el Sr. Bisbe impartirà als fidels la benedicció papal i es procedirà a la processó claustral amb la veneració de la Santa Relíquia.

La Primera Majordoma, Mabel Marcos Martín, ha decidit que aquest any els portadors de l’estendard principal siguin l’Intendent Vicenç Lleonart Ballesta, Cap de la Regió Policial dels Mossos d’Esquadra TE; Dr. Manuel Martínez Maimó, Cap del Servei d’Urgències de l’HTVC i el Sr. Lluís Martí Pino, auxiliar del torn de nit de la Residència Diocesana d’Ancians Sant Miquel Arcàngel.

18.45h Missa a l’altar Major. En acabar, veneració de la SAGRADA RELÍQUIA.

19.30h Segon dia de la NOVENA A LA MARE DE DÉU DE LA CINTA.

 

 • Dilluns 7 de setembre

9.00h A l’Altar Major, Santa Missa.

18.45h A l’Altar Major, Santa Missa.

19.30h Tercer dia de la NOVENA A LA MARE DE DÉU DE LA CINTA. “Santa Maria Verge, Mare de Misericòrdia” la prèdica serà a càrrec de M. I. Anastasi Soriano Pradas, Rector de Móra d’Ebre i Miravet i canonge. En acabar, veneració de la Santa Relíquia.

 

 • Dimarts 8 de setembre

9.00h A l’Altar Major, Santa Missa.

18.45h A l’Altar Major, Santa Missa.

19.30h Quart dia de la NOVENA A LA MARE DE DÉU DE LA CINTA. “Santa Maria Verge, Mare de la Divina Providència” la prèdica serà a càrrec de M. I. Ramon Font i Peig, Rector d’Amposta i Poble Nou del Delta i canonge. En acabar, veneració de la Santa Relíquia.

 

 • Dimecres 9 de setembre

9.00h A l’Altar Major, Santa Missa.

18.45h A l’Altar Major, Santa Missa.

19.30h Cinquè dia de la NOVENA A LA MARE DE DÉU DE LA CINTA. “Santa Maria Verge de la Santa Esperança” la prèdica serà a càrrec de M. I. Ramón Labernié i Castell, Rector de la Parròquia del Roser i dels Reguers i canonge. En acabar, veneració de la Santa Relíquia.

 

 • Dijous 10 de setembre

9.00h A l’Altar Major, Santa Missa.

18.45h A l’Altar Major, Santa Missa.

19.30h Sisè dia de la NOVENA A LA MARE DE DÉU DE LA CINTA. “Santa Maria Verge, consol dels afligits” la prèdica serà a càrrec de M. I. Emili Vinaixa i Porcar, Rector de Vinaròs i canonge. En acabar, veneració de la Santa Relíquia.

 

 • Divendres 11 de setembre

9.00h A l’Altar Major, Santa Missa.

18.45h A l’Altar Major, Santa Missa.

19.30h Setè dia de la NOVENA A LA MARE DE DÉU DE LA CINTA. “Santa Maria Verge, Auxil dels cristians” la prèdica serà a càrrec de M. I. Francisco Vives i Pitarch, Rector de la Parròquia de Jesús i canonge. En acabar, veneració de la Santa Relíquia.

 

 • Dissabte 12 de setembre

9.00h A l’Altar Major, Santa Missa.

18.45h A l’Altar Major, Santa Missa.

19.30h Vuitè dia de la NOVENA A LA MARE DE DÉU DE LA CINTA. “Santa Maria Verge, salut dels malalts” la prèdica serà a càrrec de l’Il·lm. José Luis Arín Roig, Vicari General, Rector de la Parròquia dels Dolors i degà. En acabar, veneració de la Santa Relíquia.

 

 • Diumenge 13 de setembre

9.00h A l’Altar Major, Santa Missa.

11:30h A l’Altar Major, Santa Missa amb la commemoració de l’octava.

18:45h A l’Altar Major, Santa Missa.

19:30h Novè dia de la NOVENA A LA MARE DE DÉU DE LA CINTA. “Santa Maria Verge, Mare de la reconciliació” la prèdica serà a càrrec de l’Excm. i Rvdm. Sr. Enrique Benavent Vidal, Bisbe de Tortosa. En acabar, veneració de la Santa Relíquia. Després, processó claustral en acompanyament de la Santa Relíquia a la Reial Capella de la Cinta.

 

 • Dilluns 14 de setembre

19.00h A l’Altar Major, MISSA EN SUFRAGI DE TOTS ELS CONFRARES DIFUNTS. En acabar la missa es farà el sorteig de la imatge de plata de la Mare de Déu de la Cinta.

Recomanem als ciutadans de Tortosa que, durant els dies que se celebri la Novena, pengin als balcons i finestres el tapís de la imatge de la Mare de Déu en acte d’adhesió a la festa: Nostra Cinta sobre tot!

TOTES LES ACTIVITATS SÓN AMB AFORAMENT LIMITAT

ALTRES ACTIVITATS

 • Dijous 10 de setembre:

18.00 h Celebració de la Diada Nacional de Catalunya, amb la conferència institucional a càrrec de Matilde Villarroya i Martínez, directora general d’Indústria, amb el títol Catalunya, model d’economia productiva: passat, present i futur. En finalitzar, s’interpretarà l’himne nacional de Catalunya, Els Segadors.

Lloc: Saló de plens de l’Ajuntament de Tortosa. Aforament limitat.

Nota: La conferència es podrà seguir en directe per les xarxes socials de l’Ajuntament i per Ràdio Tortosa

PROGRAMA TERRES TRAVEL FESTIVAL

 

 • Divendres, 4 de setembre

20.30 h Inauguració Festival. Projecció del documental‘Climent Guitart, pioner del Turisme’.

Retransmissió online a través de les xarxes socials de l’Ajuntament de Tortosa i del Festival.

 

 • Dissabte, 5 de setembre

20.30 h Projecció. Competició Oficial (Documentals). ‘On the Front Line’, ‘Stalking Chernobyl’.

Lloc: Museu de Tortosa

 • Diumenge, 6 de setembre

20.00 h Projecció. Competició Oficial (Documentals).‘Overbooking’, ‘Our Gorongosa’.

Lloc: Museu de Tortosa

 

 • Dilluns, 7 de setembre

20.30 h Projecció. Competició Oficial (Documentals).‘Alone through Iran. 1144 Miles Of Trust’.

Lloc: Museu de Tortosa

 • Dimarts, 8 de setembre

20.30 h Projecció. Competició Oficial (Comunicació turística i documentals).

Lloc: Museu de Tortosa

 • Dimecres, 9 de setembre

19.00 h. Cerimònia de lliurament de guardons.

Retransmissió online a través de les xarxes socials de l’Ajuntament de Tortosa i del Festival.

 

 • Dijous, 10 de setembre

20.30 h Projecció fora de competició. ‘Formentor, el mar de las palabras’.

Lloc: Museu de Tortosa

 • Divendres, 11 de setembre

20.30 h Projecció. Films guanyadors de la Competició Oficial (Documentals).

Lloc: Museu de Tortosa

 

 • Dissabte, 12 de setembre

20.30 h #TerresSounds. Albert González & Terres Travel Festival.

21.00 h Projecció. Films guanyadors de la Competició Oficial (Comunicació Turística).

Lloc: Parc Teodor Gonzalez

Totes les activitats tenen l’aforament limitat.

Reserva la teua entrada a: www.terresfestival.com

 

DESCOBREIX LA TEUA CIUTAT

 • Dijous 3 setembre:

10.30 h TORTOSA A PEU.

Durada de la visita: 3h.

Preu: 13 € (inclosa l’entrada a la Catedral).

Organitza Conficon

 

 • Divendres 4 setembre:

17.30 h Sortida regular 60 minuts. Façana fluvial i illa de la Xiquina.

Organitza: Lo Sirgador

18.00 h i 20.00 h REFUGI ANTIAERI NÚM. 4 (*).

Durada de la visita: 1h. Preu: 3 €.

Organitza Conficon

18.00 h REFUGI ANTIAERI NÚM. 4 + GUERRA CIVIL.

Durada de la visita: 2h. Preu: 8 €.

Organitza Conficon

19.00 h Sortida Posta de Sol amb cava i pastisset:

Sortida de 90 minuts remuntant el riu fins a l’illa de la Xiquina i baixant fins a l’illa dels Bous.

Preu adults 16 €, xiquets fins a 12 anys 8 €, xiquets fins a 4 anys 5 €.

Organitza: Lo Sirgador

 • Dissabte 5 setembre:

11.00 h TORTOSA A PEU.

Durada de la visita: 3h.

Preu: 10 € (inclosa l’entrada a la Catedral).

Organitza Conficon

11.00h Visita guiada per descubrir Tortosa. Sortida des de la porta de Palau de la Catedral. (Entrada a la Catedral inclosa)

Preu: 12€ adults, 9,50€ Xiquets de 10 a 16 anys.

Reserves a: 977 44 61 10 o info@visitur.es.

Organitza: Visitur Visites Turístiques

11.15, 12.45 i 17.30 h Sortida regular 60 minuts. Façana fluvial i illa de la Xiquina.

Organitza: Lo Sirgador

18.00 h i 20.00 h REFUGI ANTIAERI NÚM. 4 (*).

Durada de la visita: 1h. Preu: 3 €.

Organitza Conficon

18.00 h REFUGI ANTIAERI NÚM. 4 + GUERRA CIVIL.

Durada de la visita: 2h. Preu: 8 €.

Organitza Conficon

19.00 h Sortida Posta de Sol amb cava i pastisset:

Sortida de 90 minuts remuntant el riu fins a l’illa de la Xiquina i baixant fins a l’illa dels Bous.

Preu adults 16 €, xiquets fins a 12 anys 8 €, xiquets fins a 4 anys 5 €.

Organitza: Lo Sirgador

19.00 h Visita al refugi núm. 4.

Informació i reserves awww.terraenlla.com, a terraenlla.guiatges@gmail.com o al 636 679 969.

Preu: 3€.

Organitza: Terra Enllà.

19.30 h. Recordant el Call amb la Jueva de Tortosa. Espectacle musical i teatral pel Call Jueu i Jardins del Príncep.

Punt de sortida: Plaça Menahem Ben Saruq.

Gratuït.

Places limitades, reserva prèvia al telèfon 698 080 050.

 

 • Diumenge 6 setembre:

10.00 h REFUGI ANTIAERI NÚM. 4 (*).

Durada de la visita: 1h. Preu: 3 €.

Organitza Conficon

10.30 h Sortida regular 60 minuts. Façana fluvial i illa de la Xiquina. Organitza: Lo Sirgador

11.00 h TORTOSA A PEU.

Durada de la visita: 3h.

Preu: 13 € (inclosa l’entrada a la Catedral).

Organitza Conficon

12.00 h Sortida especial Vermut de La Cinta.

Sortida de 90 minuts amb vermut i pica-pica a bord, recorrent lo riu des de l’illa de la Xiquina fins a l’illa dels Bous.

Preu 16 € adults, 8 € xiquets fins 12 anys, xiquets fins a 4 anys 5 €.

Organitza: Lo Sirgador

19.00 h Sortida Posta de Sol amb cava i pastisset:

Sortida de 90 minuts remuntant el riu fins a l’illa de la Xiquina i baixant fins a l’illa dels Bous.

Preu adults 16 €, xiquets fins a 12 anys 8 €, xiquets fins a 4 anys 5 €.

Organitza: Lo Sirgador

19.00 h Visita al refugi núm. 4.

Informació i reserves a www.terraenlla.com, a terraenlla.guiatges@gmail.com o al 636 679 969.

Preu: 3€.

Organitza: Terra Enllà.

 • Dilluns 7 setembre:

10.00 h REFUGI ANTIAERI NÚM. 4 (*).

Durada de la visita: 1h.

Preu: 3 €.

Organitza Conficon

10.30 h Activitat familiar Un riu de contes, conta-contes a càrrec d’Irene López, navegant pel riu. Activitat per als més petits.

Preu individual, independentment edat, 7,50 € (3 persones 20 €, 4 persones 25 €, 5 persones 30 €).

Organitza: Lo Sirgador

11.00 h TORTOSA A PEU.

Durada de la visita: 3 h.

Preu: 13 € (inclosa l’entrada a la Catedral).

Organitza Conficon

12.15 h Sortida especial Vermut dia del Riu.

Sortida de 90 minuts amb vermut i pica-pica a bord, recorrent el riu des de l’illa de la Xiquina fins a l’illa dels Bous.

Preu 16 € adults, 8 € xiquets fins 12 anys, xiquets fins a 4 anys 5 €.

Organitza: Lo Sirgador

17.30 h Sortida regular 60 minuts. Façana fluvial i illa de la Xiquina.

Organitza: Lo Sirgador

19.00 h Sortida Posta de Sol amb cava i pastisset:

Sortida de 90 minuts remuntant el riu fins a l’illa de la Xiquina i baixant fins a l’illa dels Bous.

Preu adults 16 €, xiquets fins a 12 anys 8 €, xiquets fins a 4 anys 5 €.

Organitza: Lo Sirgador

19.00 h Visita al refugi núm. 4.

Informació i reserves a www.terraenlla.com, a terraenlla.guiatges@gmail.com o al 636 679 969.

Preu: 3€.

Organitza: Terra Enllà.

NOTES: Visites al refugi antiaeri núm. 4 amb grups reduïts i imprescindible reserva prèvia

Informació i reserves Lo Sirgador: www.losirgador.com o trucant al 652 398 288 o 616 905 748

 

 

 

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 53 = 56

Últimes notícies