Aquest mes de març sis joves del Montsià i un de Rossell han iniciat la primera Formació en disseny de videojocs, videoart i autoocupació que es fa a les Terres de l’Ebre. El curs, impulsat per la Diputació de Tarragona, a través del projecte Joves Emprèn Rural, i l’Àrea de Joventut del Consell Comarcal del Montsià està subvencionat amb més de 53.000 euros. “El curs s’està fent al Viver d’Empreses de la Galera amb l’Associació Video Art Game d’Amposta. La formació consisteix a dissenyar videojocs a través de la gamificació, la programació gràfica, el modelatge 3D, l’story telling, la interacció i el disseny d’interfícies” apunta la consellera comarcal de Joventut, Sònia Tomàs.
Seran 300 hores en total, 225 hores de formació i 75 hores d’autoocupació. El curs està completament subvencionat per a les persones participants i aquestes tindran l’oportunitat de conèixer les persones més destacades del sector. Durant els propers dies es connectaran amb Gerard Fernandez, co-fundador de l’empresa catalana CEO-Omnidrone que s’ha sumat a l’empresa estatunidenca Scopely, una de les líders mundials del mercat d’entreteniment mòbil. També escoltaran a l’historiador i escriptor especialitzat en videojocs, Daniel Garcia, amb llibres destacats com: Esto no estaba en mi libro de historia de los videojuegos, Yacimiento pixel, Palabra de triple A…)
El programa Joves Emprèn Rural, pretén formar joves perquè desenvolupin els seus propis projectes empresarials i idees de negoci a les comarques on resideixen aprofitant els recursos i les oportunitats que se’ls hi ofereix. En aquest sentit, des de la comarca del Montsià ja fa temps que s’està impulsant el sector del videojoc com a motor econòmic, innovació i retenció del talent a la comarca. De fet, el territori compta amb experiències reals en el desenvolupament de videojocs i l’oci digital i el proper curs 2022-2023 l’Institut Montsià d’Amposta impartirà un cicle formatiu de grau superior d’Animació 3D, jocs i entorns virtual. “Aquest curs és una gran oportunitat per a les persones assistents i pel territori. Estem formant persones en un sector que està en constant creixement i que es pot implantar a qualsevol indret on hi hagi una bona connectivitat a internet”, destaca Tomàs.
Catalunya és la davantera de la indústria del videojoc a nivell estatal. El 2018 quan el sector facturava 430 milions d’euros ja eren més de 3.300 persones treballant-hi. Ara, la Generalitat preveu que a l’any 2022 s’assoleixin els 700 milions d’euros facturats.