HomeSalutMitjà demana als metges que continuïn donant baixes per covid encara que...

Mitjà demana als metges que continuïn donant baixes per covid encara que hagi caigut l’obligació d’aïllament estricte

L’investigador Oriol Mitjà demana als metges que continuïn donant baixes per covid-19 encara que hagi caigut l’obligació d’un aïllament estricte per als casos asimptomàtics o símptomes lleus. Des d’aquest dilluns, les persones amb un resultat positiu no s’han d’aïllar set dies de forma estricta com fins ara, si bé sí que es recomana que estiguin a casa fins que desapareguin els símptomes; que extremin les mesures i que evitin al màxim els contactes, sobretot amb persones vulnerables. Mitjà veu la decisió de l’executiu espanyol una “temeritat allunyada de l’evidència científica” i lamenta que el Govern no hagi consultat l’adaptació del protocol a Catalunya al Consell científic assessor de la covid-19, del qual forma part.

En una publicació al seu compte de Twitter, l’investigador especialitzat en malalties infeccioses recalca que la recomanació mèdica encara és fer proves a les persones amb símptomes de la covid-19 i que s’aïllin almenys cinc dies. Així, subratlla que l’aïllament és l’eina “més efectiva per reduir la transmissió” del virus.

Mitjà diu que l’estat espanyol és el primer país de la Unió Europea a prendre la decisó d’eliminar els aïllaments i veu una “temeritat” el nou protocol. L’investigador de l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol lamenta que el Departament de Salut no hagi consultat amb el grup d’experts de la covid-19 la nova estratègia per “complir amb els requeriments estatals“.

El nou protocol estableix que les proves de diagnòstic davant de símptomes de la covid es facin només en persones majors de 60 anys, immunodeprimides o embarassades, en entorns sanitaris o en residències, i en casos que requereixin ingrés. En la resta de casos, des d’aquest dilluns, no està previst que es facin proves d’acord amb la nova estratègia. Els aïllaments de positius asimptomàtics o amb símptomes lleus només es mantenen en els centres sanitaris, residències i altres entrorns vulnerables.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 1 =

Últimes notícies