HomeEducacióComencen les proves de selectivitat per a 66 1alumnes de les Terres...

Comencen les proves de selectivitat per a 66 1alumnes de les Terres de l’Ebre

Amb més estudiants per aula i tornant a les rutines prèvies d’abans de la pandèmia, les proves d’accés a la universitat (PAU) han començat puntualment este dimarts a les nou del matí a les Terres de l’Ebre.

En total, 661 estudiants prenen part en estes proves de selectivitat que marcaran el seu camí cap als estudis superiors. El Departament d’Universitats ha habilitat com els anys anteriors cinc tribunals al territori: tres a Tortosa, un a Amposta i un a Móra d’Ebre.
Tot i que s’han habilitat cartells informatius específics a les aules i s’ha intensificat la pregunta per l’opció lingüística, al tribunal del Campus Terres de l’Ebre de la URV cap alumne ha demanat fer exàmens en castellà.

Els 147 alumnes inscrits de quatre centres de les Terres de l’Ebre han iniciat les proves al tribunal situat al Campus Terres de l’Ebre de la URV, a Tortosa. Seguint la mateixa disposició que l’any passat, el nombre de tribunals al territori s’ha incrementat –i, alhora, les dimensions s’han reduït- per evitar desplaçaments als estudiants.
Segons ha explicat el president del tribunal, Xavier Farré, han estat similars a les anteriors, amb les novetats de la logística, i l’idioma.

“S’ha creat una app entre el centre i l’alumnat per tal d’evitar tants papers i això té components mediambientals importants. L’altra novetat és que enguany el tema de l’elecció de l’idioma és anònim, això té poca incidència, ja que hi ha pocs estudiants, però en altres llocs on la demanda s’incrementa és difícil conservar-lo“, ha reflexionat Farré.

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 3 =

Últimes notícies