HomeCrònicaCrònica · El duel entre Carles Luz i Joan Aubanell marca el...

Crònica · El duel entre Carles Luz i Joan Aubanell marca el debat electoral a Gandesa

L’enfrontament entre l’actual alcalde i candidat a la reelecció, Carles Luz, de Junts per Gandesa, i l’alcaldable d’Alternativa per Gandesa (ERC), Joan Aubanell, va marcar el debat electoral a la capital de la Terra Alta. El teatre de la Societat Unió Gandesana va acollir el debat, dimecres, amb els quatre candidats a la reelecció. Miguel Tomàs, del PP, i Diana Valimanya, de Som x Gandesa (PSC) volen també ser decisius després del proper 28 de maig.

Tots quatre candidats van coincidir a assenyalar els projectes més importants que ha d’afrontar Gandesa de cara als propers quatre anys. Entre estos hi ha la redacció del projecte de la variant de la Nacional 420 al seu pas per la població, l’ampliació del polígon industrial La Plana o l’actualització de les instal·lacions esportives mitjançant una aportació de l’Estat d’uns 400.000 euros.

En este sentit, el candidat de Junts va destacar que Gandesa viu “un bon moment” en el desenvolupament industrial, i ha destacat que “cal seguir treballant en l’ampliació del polígon i el nou accés des de la nova rotonda”, d’on ha de sortir un nou ramal per a facilitar l’accés de vehicles pesants cap al polígon. “La lentitud de l’Administració de la Generalitat ens ha perjudicat”, ha lamentat. D’altra banda, el candidat d’Alternativa per Gandesa, Joan Aubanell, va criticar que, sense sòl industrial, les empreses no podran arribar a la capital de la Terra Alta, i va posar l’accent en la tasca de l’Incasòl en els avenços per a ampliar el polígon industrial. Aubanell va defensar també la “necessitat de dotar Gandesa d’aire fresc, després de dotze anys de governs dels mateixos”.

D’altra banda, el candidat del Partit Popular, Miguel Tomàs, ha volgut destacar “la necessitat de portar noves activitats formatives, vinculades als serveis a les persones i també a la informàtica” per a poder garantir que els veïns de la població tinguen un projecte de vida de futur a la capital terraltina.

La candidata de Som x Gandesa, Diana Valimanya, per la seua banda, va estendre la mà a les altres formacions a “anar plegats a reivindicar” els projectes d’interès comú per a Gandesa per a poder afavorir que les administracions superiors, com la Generalitat o l’Estat, s’impliquen en els projectes estratègics del municipi. També va defensar la necessitat d’activar una zona d’aparcament per a camions o vehicles pesants per a facilitar l’activitat logística a la població.

Un altre dels temes que es va posar sobre la taula va ser la necessitat de treballar per a augmentar la capitalitat de Gandesa. La renovació dels equipaments esportius i del camp de futbol serà també una de les prioritats de les quatre formacions, aprofitant una partida pressupostària provinent de l’Estat d’uns 400.000 euros. D’altra banda, les quatre formacions també van coincidir en la necessitat de construir una piscina coberta a la població, ja que una part dels veïns es desplaça a altres localitats properes per a accedir al servei. Luz va destacar que “es farà en els propers anys”, mentre que Aubanell li va retraure que “Junts porta dotze anys portant la mateixa proposta al programa i no ha fet res”.

L’alcaldable de Junts va recordar, però, que en arribar a l’Ajuntament hi havia “un deute viu de 2,3 milions d’euros, que s’ha pogut eixugar del tot”. Per la seua banda, Aubanell va retraure que “el govern de Junts per Gandesa no ha fet res en els últims anys i que ha viscut de renda de les accions de l’anterior equip de govern”, liderat per Alternativa per Gandesa.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 81 = 91

Últimes notícies