HomeOpinióCup Alcanar: El negoci de la brossa fa pudor

Cup Alcanar: El negoci de la brossa fa pudor

La gestió dels residus urbans és una qüestió que es pot tractar abastament i des de diferents perspectives. Actualment un corrent per municipalitzar aquest servei recorre el país, és el cas de Navàs, on hi governa la CUP i on el seu alcalde, Jaume Casals, va vindre a Alcanar per explicar-nos aquesta nova etapa i els resultats tan positius que n’han obtingut.

Però avui no hem vingut a parlar d’això, sinó de la gestió dels contenidors, no només a Alcanar sinó a bona part de l’Ebre. Molts encara recordem els antics contenidors verds que hi havia als nostres carrers, i no fa massa anys vam veure com els diferents grup polítics del territori van decidir crear unes noves illes de contenidors soterrats, ara però, sembla que tornen els canvis, tornem enrere. Este nou canvi comença amb la nova gestió dels residus urbans, que ara passarà a ser gestionada per la UTE formada per Acciona i FCC durant, almenys, els propers 4 anys, prorrogable 2 anys més, amb un contracte milionari de quasi 6.000.000 d’euros anuals. Aquesta nova gestió, ha implicat diferents canvis tècnics i que han dut a l’actual equip de govern a tornar a l’antic sistema de gestió de contenidors tradicionals.

Esta decisió ha comportat, de moment, una despesa pressupostada per aquest 2019 de 150.000€ per la compra dels contenidors, a la qual se li han de sumar els 400.170,77 euros pressupostats també aquest 2019, per al “tractament de residus COPATE”.

Actualment, tenim 19 illes de contenidors soterrats a Alcanar i 6 a Les Cases, quins seran els costos per extreure aquests contenidors i qui ho acabarà pagant?

Es seguirà mantenint la ubicació actual d’aquestes 25 illes o bé s’instal·laran noves illes? I si es que sí, on està prevista la seua instal·lació? Cal recordar que en algunes d’aquestes illes s’hi han instal·lat càmeres per tal de “vigilar” els contenidors, amb un cost d’inversió d’uns 40.000euros. 

La implementació gradual dels nous contenidors de superfícies es farà de forma gradual, s’ha calendaritzat aquesta implementació?

Des de l’Assemblea local d’Alcanar i les Cases, ens fem totes aquestes preguntes i també perquè no es va assajar de forma adequada el sistema de contenidors soterrats abans d’implantar-se arreu del municipi i del territori, un sistema que va començar a caminar fa poc més de 10 anys, el març de 2008 amb la implementació de 128 contenidors al nostre municipi. No té cap sentit que la inversió que es va realitzar aleshores haja quedat en un no res, tot per una falta de previsió alarmant.

Tornarem a repetir aquest error? On està l’estudi econòmic i tècnic sobre la viabilitat del projecte a llarg termini. Una inversió que fa pudor i que (com sempre) acaba pagant la ciutadania.

Opinio eleccions municipals 2019
Opinio eleccions municipals 2019
26M Opinió eleccions municipals 2019
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

69 + = 73

Últimes notícies