HomeUrbanismeDeltebre avança en les obres de soterrament del desguàs del Préstamo

Deltebre avança en les obres de soterrament del desguàs del Préstamo

Les obres de canalització i bombament del primer tram del desguàs del Préstamo seguixen avançant, i en els darrers dies s’ha començat ja a col·locar les primeres peces estructurals per a canalitzar este desguàs, que té una longitud de 7 quilòmetres i que recorre tota la façana nord del nucli urbà de Deltebre en paral·lel amb la carretera TV-3454.

En concret, en esta primera fase de les obres s’està actuant en un tram d’un quilòmetre des de l’estació de servei Bon Àrea fins al Camp Nou.

A més, amb la canalització del desguàs, les obres han de permetre transformar este espai en el nou passeig del Carrilet, per al qual s’ha rebut una subvenció d’1.239.560 euros dels Fons Next Generation i que ha d’esdevindre un carril cicloturista que en un futur unirà les dos façanes del municipi i que connectarà amb Sant Jaume d’Enveja.

Estes obres, amb un cost aproximat de 2,8 milions d’euros, són un dels projectes més importants que s’executaran este mandat, ja que han de permetre resoldre els problemes d’inundabilitat que es registren en este punt cada vegada que plou amb intensitat, i que comporten afectacions en el veïnat de la zona.

A través de les xarxes socials, l’alcalde, Lluís Soler, ha insistit que este projecte ha de permetre “transformar” tota la façana nord del municipi.

La canalització total del desguàs del Préstamo és un projecte a més llarg termini i amb un cost estimat superior als 10 milions d’euros, per a qual l’Ajuntament ha demanat en més d’una ocasió la implicació d’administracions superiors.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 51 = 58

Últimes notícies