HomeSense categoriaDesmantellada una plantació de marihuana als Ports de més de 2.500 plantes

Desmantellada una plantació de marihuana als Ports de més de 2.500 plantes

ACN Tortosa .- La Guàrdia Civil ha desmantellat un extensa plantació de marihuana al Parc Natural dels Ports, en un paratge de difícil accés proper al barranc de la Vall de la Figuera, a Tortosa. En concret, els agents van trobar 2.542 plantes, així com diversos habitacles fets amb plàstics, troncs i canyes, on s’assecava la droga i on es vigilava tota l’extensió de la plantació, per controlar els moviments que poguessin haver a la zona. La plantació va ser descoberta arran de la detecció, per parts d’agents del SEPRONA (Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil), d’una conducció il·legal per extreure aigua en una zona que està deshabitada i sense explotacions agropecuàries properes.

Els responsables encara no han estat identificats i es creu que haurien fugit alertats per la presència policial. 

L’orografia del terreny, prop del barranc de la Vall de la Figuera, al Parc Natural dels Ports, amagava l’observació directa de la plantació de cànnabis que s’ha desmantellat. La Guàrdia Civil va trobar les plantes resseguint una conducció il·legal d’aigua que van detectar a principis d’aquest mes d’octubre. Eren milers de plantes de marihuana en fase adulta i a meitat del procés de recol·lecció, esteses per diferents bancals abandonats i erms. S’havia establert un sistema de reg automàtic i estava el cultiu protegit amb un tancat de filferro espinós.

La Guàrdia Civil creu que els cuidadors de la plantació vivien, “en condicions pèssimes”, dins d’un dels habitacles que estava situat a la part “més estratègica”, prop de la plantació principal, des d’on controlaven els accessos de la zona. 

El dia 4 d’octubre es va establir un dispositiu policial amb 25 agents de la Guàrdia Civil que van desmantellar la plantació de 2.542 plantes de marihuana i van desplaçar més de 400 quilograms de la droga per una zona boscosa on només es podia accedir a peu.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

89 + = 95

Últimes notícies