HomeSuccessosDesmantellats dos tallers il·legals a Amposta i Deltebre

Desmantellats dos tallers il·legals a Amposta i Deltebre

La Guàrdia Civil, a través del seu Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) i en l’exercici de les labors de protecció del medi ambient, duu a terme actuacions per al control de residus que provoquen greu mal al medi ambient i poden ser, a més, un perill per a les persones.

Gràcies a la col·laboració ciutadana, la Guàrdia Civil va tenir coneixement de l’existència d’aquests tallers que, de manera il·legal, reparaven i fins i tot efectuaven el manteniment d’embarcacions nàutiques i vehicles.

Personal especialitzat en Protecció de la Naturalesa, després de les oportunes gestions i indagacions, van poder localitzar dos tallers, un d’ells situat en una granja que, en aparença, estava abandonada, en el terme municipal de Deltebre i un altre a l’interior de la planta baixa d’un edifici del nucli urbà d’Amposta.

Una vegada situats, agents especialitzats es van personar en els tallers, comprovant que a Deltebre, a l’interior de les instal·lacions, hi havia unes 50 embarcacions per a reparació i manteniment i, pel que sembla, l’activitat s’intentava emmascarar com a societat d’usuaris per a la guarda d’embarcacions.

En aquest lloc, es van trobar gran quantitat de residus sense gestionar com a bateries, pneumàtics, olis, pintures, dissolvents i material de reparació i manteniment nàutic, contravenint diferent legislació en matèria de residus i mancant de llicència d’activitat.

Respecte al taller d’Amposta, els agents van comprovar que a l’interior hi havia nombrosos vehicles, així com maquinària industrial, recanvis i eines específiques de l’activitat. En el local van trobar bateries i pneumàtics usats i nombrosos restes d’oli. La majoria d’aquests residus tenen la qualificació de perillosos. Igual que en el cas de Deltebre, el taller mancava de llicència d’activitat municipal.

Els fets van donar lloc a tretze actes-denuncia per infracció administrativa, relacionades amb residus, seguretat industrial i documentació necessària per al desenvolupament de l’activitat, així com infraccions tributàries i obligacions derivades de la seguretat social, ja que la normativa obliga als establiments dedicats a aquesta mena de labors, a disposar de llicències tant d’activitat com de caràcter ambiental, devent al seu torn trobar-se d’alta com a productors de residus i tenir subscrits contractes amb empreses que es dediquin a la correcta gestió d’aquests.

Les denúncies, que podrien aconseguir fins als 300.000 euros, s’han traslladat a tots dos Ajuntaments, així com al Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i al Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.

Galeria d’imatges:

Fotos: Guàrda Civil

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 64 = 67

Últimes notícies