HomeSuccessosDesmantellen una granja de criptomonodes en una nau de Gandesa que funcionava...

Desmantellen una granja de criptomonodes en una nau de Gandesa que funcionava amb la llum punxada

La policia espanyola ha desmantellat en una nau d’un polígon industrial de Gandesa una granja de mineria de criptomonedes que funcionava punxant de forma fraudulenta el corrent elèctric públic. Els agents van iniciar la investigació aquest mes de febrer passat després que la companyia elèctrica els informés del frau i sospitant que es podia tractar d’una plantació de marihuana. En l’escorcoll, els agents van trobar que la mina disposava de potents elements de refrigeració i ventilació per al seu funcionament. En l’operació es van decomissar 43 equips, valorats en més de 50.000 euros, així com aparells electrònics. Es tracta, segons la policia espanyola, de la primera granja de mineria de criptomonedes desmantellada a la demarcació.

Després d’efectuar diverses gestions, els agents van poder comprovar que l’activitat a la nau no es corresponia amb el conreu de marihuana, sinó que podia albergar l’activitat de mineria de criptomonedes. A l’interior de la nau van trobar “modernes instal·lacions” dedicades a aquesta finalitat, “plenes d’estanteries metàl·liques amb dispositius elèctrics, generant molt soroll i calor“.

Els equips informàtics destinats a aquesta tasca treballaven les 24 hores del dia de forma ininterrompuda. Per efectuar el manteniment, i ateses les elevades temperatures que es generaven, feien servir sistemes de refrigeració i “potents ventiladors industrials” per desplaçar l’aire calent cap a l’exterior. Juntament amb la companyia elèctrica, van poder també certificar la connexió il·legal a la xarxa per alimentar els equips. Segons la policia, el preu de l’energia a l’estat espanyol faria inviable o poc rendible aquest tipus d’instal·lacions.

Arran de l’operació, s’investiga el propietari de la nau com a responsable de la granja de criptomonodes. D’entrada, se li atribueix un presumpte delicte de defraudació del fluid elèctric, si bé la investigació continua oberta a l’espera dels resultats de les anàlisis dels discos durs i CPU que gestionaven el funcionament del sistema.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

81 + = 83

Últimes notícies