HomeSuccessosDesmantellen una granja de criptomonodes en una nau de Gandesa que funcionava...

Desmantellen una granja de criptomonodes en una nau de Gandesa que funcionava amb la llum punxada

La policia espanyola ha desmantellat en una nau d’un pol铆gon industrial de Gandesa una granja de mineria de criptomonedes que funcionava punxant de forma fraudulenta el corrent el猫ctric p煤blic. Els agents van iniciar la investigaci贸 aquest mes de febrer passat despr茅s que la companyia el猫ctrica els inform茅s del frau i sospitant que es podia tractar d’una plantaci贸 de marihuana. En l’escorcoll, els agents van trobar que la mina disposava de potents elements de refrigeraci贸 i ventilaci贸 per al seu funcionament. En l’operaci贸 es van decomissar 43 equips, valorats en m茅s de 50.000 euros, aix铆 com aparells electr貌nics. Es tracta, segons la policia espanyola, de la primera granja de mineria de criptomonedes desmantellada a la demarcaci贸.

Despr茅s d’efectuar diverses gestions, els agents van poder comprovar que l’activitat a la nau no es corresponia amb el conreu de marihuana, sin贸 que podia albergar l’activitat de mineria de criptomonedes. A l’interior de la nau van trobar “modernes instal路lacions” dedicades a aquesta finalitat, “plenes d’estanteries met脿l路liques amb dispositius el猫ctrics, generant molt soroll i calor“.

Els equips inform脿tics destinats a aquesta tasca treballaven les 24 hores del dia de forma ininterrompuda. Per efectuar el manteniment, i ateses les elevades temperatures que es generaven, feien servir sistemes de refrigeraci贸 i “potents ventiladors industrials” per despla莽ar l’aire calent cap a l’exterior. Juntament amb la companyia el猫ctrica, van poder tamb茅 certificar la connexi贸 il路legal a la xarxa per alimentar els equips. Segons la policia, el preu de l’energia a l’estat espanyol faria inviable o poc rendible aquest tipus d’instal路lacions.

Arran de l’operaci贸, s’investiga el propietari de la nau com a responsable de la granja de criptomonodes. D’entrada, se li atribueix un presumpte delicte de defraudaci贸 del fluid el猫ctric, si b茅 la investigaci贸 continua oberta a l’espera dels resultats de les an脿lisis dels discos durs i CPU que gestionaven el funcionament del sistema.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

2 + 3 =

脷ltimes not铆cies