HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catDia Mundial de la Salut Mental

Dia Mundial de la Salut Mental

El 10 d’octubre de 2023 se celebra el Dia Mundial de la Salut Mental. A més aquest any coincideix amb l’aniversari de la nostra entitat, que compleix 25 anys oferint suport a les famílies i persones afectades.

Els inicis no van ser fàcils degut a la manca de recursos i el desconeixement de la malaltia mental, per aquest motiu juntament amb la resta de membres de la junta directiva vam lluitar per poder aconseguir una millora pel que fa a l’assistència i el benestar de les persones amb problemàtica de salut mental a les Terres de l’Ebre.

Avui en dia encara que l’atenció vers la salut mental ha millorat som conscients que encara ens queda molt de camí a recórrer, per aquest motiu en el marc del Dia Mundial de la Salut Mental, des de l’Associació de Familiars de Malalts Mentals Terres de l’Ebre (AFMMTE) reivindiquem la millora dels drets de les persones afectades i les seves famílies.

És urgent i inajornable una atenció a la salut mental comunitària, que posi a la persona que està patint al centre i que sigui ella mateixa la protagonista de la seva recuperació, i també la seva família.

Per tot això, demanem:

  • Una xarxa de recursos sanitaris i socials accessibles, continus al llarg de la vida i ajustats a les necessitats de cada persona.
  • Més participació i que sigui més efectiva, que se’ns escolti i s’incorpori la nostra experiència des de l’inici. Nosaltres sabem què necessitem.
  • Incorporar la perspectiva de drets i acabar amb les pràctiques que actualment els vulneren.

En definitiva, segons el lema de la Federació de Salut Mental Catalunya “La salut mental és un dret humà universal” ens brinda l’oportunitat de revifar els nostres esforços per fer del món un lloc millor. Per aquest motiu demanem fets i resultats, ja no ens serveixen les paraules ni les promeses.

Francisco Moya Reverté
Francisco Moya Reverté
President de l’Associació de Malalts Mentals de les Terres de l’Ebre
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

71 + = 74

Últimes notícies