HomeCulturaDos músics ebrencs presenten un projecte internacional al “Festival de Tardor” de...

Dos músics ebrencs presenten un projecte internacional al “Festival de Tardor” de la Fundació Phonos de Barcelona

CULTURA // El “Festival de Tardor” de la Fundació Phonos serà el marc on es representarà per primer cop l’obra audiovisual “4bkl” de la jove compositora bielorussa Tatiana Gerasimenok. Esta instal·lació audiovisual es podrà veure cada dia del festival, des del dilluns 27 de setembre al divendres 2 d’octubre, de les 17.00h a les 21.15h, cada 30 minuts, al campus de Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

Este projecte va ser seleccionat per l’Euroregió Mediterrània-Pirineus a l’estiu de 2019 i comptava amb 4 projectes col·laboratius de música de nova creació amb seu a la Unió Social de Flix (amb la participació de Morphosis Ensemble), la Fundació Phonos de Barcelona, l’Ensemble Flashback de Perpignà i el col·lectiu Placa Base de Palma de Mallorca. 

Morphosis Ensemble van escollir a Tatiana Gerasimenok, entre més de 30 propostes de compositors de tot el món, per a que els escrigués una obra interdisciplinari per a ser interpretada al 2020.

Degut a la Covid-19, les residències artístiques previstes a l’abril i a l’agost van haver de cancel·lar-se i es va modificar el pla de treball per adaptar-lo a la nova situació. La impossibilitat del contacte físic regular ha condicionat el procés de creació d’esta obra que vol explorar la corporeïtat. Com en temps de pandèmia podem apropar-nos a la percepció del cos humà? Com viurem ara la corporeïtat?

La mateixa compositora diu: “A les meues obres m’interessa l’activació de diferents tipus de percepció del cos humà de la següent manera: vista, oïda, olor, gust i tacte, que conviuen a la natura com a ideal d’existència humana. Per tant, m’interessa combinar i activar diferents tipus d’art com a òrgans diversos del cos humà, que s’activen igualment per tal d’experimentar més plenament la idea d’existència. Parlant del material, treballant amb l’oïda com un dels sentits, m’interessa tornar als orígens primitius de l’ésser humà, repensar-los i examinar l’evolució humana, acull el so “primitivament sense definir” com un so nu i veritablement honest que accepto com una bellesa inigualable”.

“4bkl” de Tatiana Gerasimenok es tornarà a representar a la Unió Social de Flix el diumenge 18 d’octubre a les 18.00h.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + = 5

Últimes notícies