HomeSense categoriaEl Baix Ebre establirà un protocol per garantir una campanya dels cítrics...

El Baix Ebre establirà un protocol per garantir una campanya dels cítrics segura

BAIX EBRE // El Consell d’Alcaldes del Baix Ebre s’ha reunit avui de forma telemàtica per fer un seguiment de la pandèmia de la Covid-19 a la comarca i establir un protocol que garantisca una campanya de recol·lecció dels cítrics segura, entre altres temes. La situació a la comarca és de “calma tensa”, segons ha explicat la directora dels serveis territorials de Salut a les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, que ha participat en la reunió. Per la seua banda, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, ha explicat als alcaldes el treball conjunt que han iniciat els consells comarcals ebrencs, els departaments d’Agricultura, Treball i Salut per concretar mesures de prevenció i seguretat en previsió de l’arribada de temporers per la campanya dels cítrics.

“És important que quantifiquem quants temporers hi ha a cada municipi, quants són locals i quants arriben de fora i on s’allotgen, quins treballen al camp i quins ho fan als magatzems”, ha explicat Faura. Aquestes són les dades que el president del Consell Comarcal ha demanat als alcaldes durant la reunió d’avui, una informació que es compartirà amb el grup de treball creat a través dels consells comarcals i els diferents departaments de la Generalitat, les empreses i cooperatives citrícoles i les organitzacions agràries. “Hem de comptabilitzar de la manera més precisa possible el volum de persones que mobilitza la campanya”, ha dit el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, que també ha destacat que la principal prioritat és la salut dels treballadors i de la ciutadania en general. En aquest sentit, s’establirà un protocol amb les recomanacions d’actuació davant del risc de Covid-19.
El pròxim 13 d’agost tindrà lloc una reunió del grup de coordinació creat pels consells comarcals al Consell Comarcal del Baix Ebre.

D’altra banda, l’adjunt a la gerència de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Diego Moxó i el cap territorial de l’ACA a l’Ebre, Carlos Loaso, han presentat als alcaldes les subvencions de l’Agència Catalana de l’Aigua per protecció i manteniment de les lleres en trams urbans amb una dotació de 2,9 milions d’euros. Pel que fa a les subvencions que poden rebre els ajuntaments per protecció de les lleres es poden sol·licitar fins a final d’octubre i l’ACA pot subvencionar entre un 70 i un 80% de l’actuació que es realitze entre el gener de 2020 i l’octubre del 2022. Quant a les subvencions per les actuacions de manteniment, els responsables de l’ACA han explicat que encara no s’ha publicat l’ordre i que podran subvencionar el 100% de l’actuació.

També ha participat en la reunió l’intendent en cap de la regió policial de les Terres de l’Ebre, Vicenç Lleonart, que ha fet un repàs de les actuacions policials realitzades des del passat mes de març. En aquest sentit, Lleonart ha destacat que l’activitat delictiva ha disminuït durant el període de confinament

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 2 =

Últimes notícies