HomeSocietatEl bisbe de Tortosa remarca que l'objecció de consciència és extensible a...

El bisbe de Tortosa remarca que l’objecció de consciència és extensible a les lleis que promouen la ideologia de gènere

Segons recull el digital INFOVATICANA, el bisbe de Tortosa i president de la Comissió Episcopal per a la Doctrina de la Fe dins de la CEE, Enrique Benavent, va mantenir una trobada amb els periodistes en relació amb la nota doctrinal sobre l’objecció de consciència d’aquesta Comissió.

Monsenyor Benavent va començar la seva intervenció fent referència a l’aprovació de la llei d’eutanàsia i va advertir que els catòlics estan cridats a oferir un altre tipus d’ajuda, basada en l’acompanyament. El bisbe de Tortosa també va recordar la importància de defensar la llibertat de consciència. “Hi ha uns principis morals que tot ésser humà està obligat a respectar“, va dir Benavent alhora que feia èmfasi a recordar que l’ésser humà s’ha de plantejar sempre la moralitat dels seus actes.

L’Estat no pot envair la vida de l’ésser humà i ha de respectar el principi de subsidiarietat“, va advertir el prelat. A més, el bisbe va especificar que aquest document està redactat per abordar les problemàtiques de temes que afecten la qüestió de la vida i de la dignitat humana. Per això, en referència a la situació durant la pandèmia en què es va limitar el dret de circulació i de llibertat de culte, Enrique Benavent ha confessat que “podem pensar que hi va haver certes extralimitacions“. De tota manera, el bisbe de Tortosa va afirmar que “a causa de la situació excepcional tampoc semblava raonable cridar els catòlics a la desobediència civil“. Tot seguit va matisar que no es va produir “un atemptat directe contra la llibertat religiosa, però sí unes restriccions que, a posteriori, poden semblar una mica exagerades“.
Pel que fa a les lleis sobre les quals es pretén avisar els catòlics del seu dret a objectar, a més de l’avortament o l’eutanàsia, i segons INFOVATICANA, el bisbe de Tortosa també va esmentar totes aquelles que promoguin la ideologia de gènere en centres educatius. En al·lusió al tema de l’homosexualitat, va sentenciar que “no se’m pot obligar que assumeixi els principis d’una antropologia totalment contrària a l’antropologia cristiana”.
Pel que fa a l’actuació dels catòlics a la vida política, Benavent va defensar que “es pot prestar el vot per donar suport a aquelles mitges que puguin minimitzar els efectes negatius que puguin tenir aquestes lleis. Per exemple, si hi ha una llei de l’abort que ja està aprovada i es vota una esmena on es pugui restringir o minimitzar un efecte negatiu d’aquestes lleis, evidentment, un polític catòlic pot prestar el seu vot favorable a aquelles mesures que atenuïn el mal que aquestes lleis poden causar“.
En darrer lloc, va criticar la mesura impulsada pel Govern de fer un llistat amb aquells metges que es declarin objectors a posar fi a la vida de la població mitjançant l’eutanàsia a la sanitat pública.
Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 2 =

Últimes notícies