HomeCulturaNaix el Festival Internacional de Cinema i Cultures ‘TRETS’ a la Ràpita

Naix el Festival Internacional de Cinema i Cultures ‘TRETS’ a la Ràpita

Naix a la Ràpita el Festival Internacional de Cinema i Cultures ‘TRETS’ amb la voluntat de fer servir el cinema per apropar els espectadors als trets d’identitat de la cultura d’un país, que en aquesta primera edició serà Itàlia. El festival, organitzat per Cineclub la Ràpita amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Ràpita, tindrà lloc del 6 al 8 de maig a diferents ubicacions del municipi: l’Auditori Sixto Mir, el Maset Espai Joves, la glorieta de l’Escola Carles III i el Frankfurt Marc.

El festival i la programació de la primera edició s’han presentat aquest matí en una roda de premsa a l’Auditori Sixto Mir, en què també s’ha destacat la implicació de l’entitat organitzadora en promoure activitats culturals per a la ciutadania. Després de cinc anys de vida, el Cineclub ha aconseguit portar a la Ràpita una programació estable que inclou dues o tres pel·lícules al mes, sempre respectant-ne la versió original subtitulada, i amb una selecció acurada de films que va des de clàssics del cinema, pel·lícules inèdites a les sales comercials o cintes que han passat per altres festivals de cine.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha expressat que “arriba un esdeveniment nou que ens fa molt de goig presentar perquè ens porta oferta cinematogràfica a diversos espais del nostre municipi amb l’objectiu de divulgar la cultura italiana a partir de projeccions de diferents gèneres i èpoques”. Caparrós ha afegit que “engegar un festival com aquest a la Ràpita suposa molta implicació i col·laboració i per això, cal felicitar a Cineclub la Ràpita”.

Per la seva banda, el president de Cineclub la Ràpita, Gabriel Vega, ha declarat que “volem apropar certes cultures al territori i comencem fent-ho amb la italiana perquè creiem que és molt atractiva en tots els àmbits culturals, ja que en les activitats programades també hi ha música, gastronomia, literatura…”. A més, Vega ha volgut destacar el concurs de curtmetratges en què “sis curtmetratges optaran a aconseguir els premis: un escollit pel públic i l’altre per membres de cineclubs d’arreu de Catalunya”.

En la presentació, el membre del Cineclub i responsable de la selecció dels curtmetratges a concurs, Xavier Miró, ha estat l’encarregat de desgranar les línies principals de la programació d’aquesta primera edició de TRETS, que inclourà -entre d’altres- una inauguració amb sopar, concert del grup Giancaldo i projecció del film ‘Amarcord’ a l’ASM, una sessió infantil matinal amb esmorzar inclòs, la projecció d’un western a l’aire lliure, un documental de Passolini i, com a cloenda, la pel·lícula ‘Call me by your name’.

Per concloure, la regidora de Cultura, Èrika Ferraté, ha mostrat la satisfacció que sent el govern local amb la trajectòria de l’entitat durant els cinc anys de vida cultural a la Ràpita i ha convidat la ciutadania a participar en la celebració del festival que després de dos anys es durà a terme. TRETS havia d’haver iniciat el seu camí l’any 2020, però la pandèmia de la covid-19 va provocar-ne l’ajornament fins a enguany, quan finalment podrà celebrar-se del 6 al 8 de maig.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 7 = 8

Últimes notícies