HomeEnergiaEl Campus Terres de l’Ebre estalviarà un 23% d’energia gràcies a la...

El Campus Terres de l’Ebre estalviarà un 23% d’energia gràcies a la instal·lació fotovoltaica situada a la coberta de l’edifici

El Campus Terres de l’Ebre ha estrenat la instal·lació d’energia fotovoltaica situada a la teulada de l’edifici, recentment finalitzada. Es tracta d’un projecte de 250 panells i una potència nominal de 90 kW, amb una energia generada anual de 159,9 megawatts per hora (MWh). La instal·lació del campus suposa un estalvi d’aproximadament un 23% sobre el consum anual i possibilitarà que, en moments de temperatures exteriors mitjanes, quan no sigui necessari activar el sistema de climatització d’aire fred o calent, el centre sigui autosuficient.

En aquest sentit, Juan Antonio Duro, vicerector d’Economia, Infraestructures i Relacions Institucionals, explica que “la instal·lació del Campus Terres de l’Ebre és una de les que ja estan en marxa, juntament amb la del campus Catalunya (244,3 MWh) i part de la del campus Sescelades (148 MWh) i destaca que, entre les 12 i les 16 h, genera el 100% d’electricitat que el centre necessita per funcionar”.

Per la seva banda, Xavier Farré explica que “és una actuació molt important pel campus, que redueix les emissions, situa el campus com a capdavanter en l’autosuficiència energètica i, no menys important, serveix per conscienciar sobre l’emergència climàtica i visibilitzar que és possible contribuir-hi des de tots els àmbits de la nostra vida, també des dels edificis que ofereixen serveis públics com la nostra universitat”.

Foto: Cedida

I és que la crisi energètica ha impulsat l’execució d’instal·lacions que afavoreixen l’autoconsum i l’autosuficiència, per tal de reduir la despesa, la petjada ecològica i la dependència energètica. Així, la Universitat Rovira i Virgili (URV) preveu produir el 14,5% de l’electricitat que consumeix a tots els campus amb la instal·lació de plaques solars fins a l’any 2025. El desplegament dels diferents projectes s’implantarà en diferents fases als campus de Tarragona, Reus, Vila-seca i Tortosa i el celler experimental Mas dels Frares (Constantí) amb una inversió total d’1,4 milions d’euros.

Aquestes actuacions formen part del Pla de Sostenibilitat Ambiental i Acció Climàtica 2021-2030 de la URV, que preveu la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle en un 60% respecte a 2005. Precisament, dins d’aquest pla, al mes de febrer al Campus Terres de l’Ebre es va posar en marxa, a mode de prova pilot, un punt de recàrrega de patinets i bicicletes elèctriques i es preveuen noves actuacions properament.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 2 =

Últimes notícies