HomeSense categoriaEl campus Terres de l’Ebre impulsa un cicle de jornades per afavorir...

El campus Terres de l’Ebre impulsa un cicle de jornades per afavorir un entorn innovador al territori

TERRES DE L’EBRE // El campus Terres de l’Ebre de la URV, juntament amb la Càtedra d’Economia Local i Regional, la Càtedra per al Foment de la Innovació Empresarial i la Càtedra sobre el Foment de l’Emprenedoria i la Creació d’Empreses han impulsat un cicle de jornades sobre economia i innovació que tenen com a objectiu generar i transferir coneixement al territori per promoure de manera proactiva un entorn innovador a les Terres de l’Ebre. Aquestes són les primeres jornades que coordina la Plataforma d’Innovació EbreBiosfera, una iniciativa del campus Terres de l’Ebre creada en el marc del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial de la Reserva de la Biosfera Terres de l’Ebre (PECT EbreBiosfera) en el qual també hi participen diversos agents i institucions del territori.

La primera de les jornades programades tindrà lloc el proper dimarts, 13 d’octubre de 6 a 8 de la tarda i porta per títol Innovació en l’àmbit educatiu en temps de COVID-19. El cas de l’escola Octavio Paz com a projecte integrador. Serà una jornada formativa a càrrec de Xavier López Ortín, director d’aquest centre educatiu. López és formador en lideratge pedagògic i mestre d’Educació Primària per la URV, a més d’haver cursat diversos màsters i postgraus relacionats en l’àmbit socioeducatiu. L’escola que dirigeix, situada al barri de Sant Andreu de Barcelona, és un centre públic d’educació infantil i primària de referència per haver desenvolupat un projecte educatiu  basat en la inclusió social, i per fomentar l’actitud curiosa, crítica i investigadora del seu alumnat. El centre també ha fet una aposta clara per integrar l’aprenentatge basat en el treball per projectes i per utilitzar d’una manera àmplia el recurs de les  TIC.

A banda d’exposar el projecte educatiu de l’escola, López també explicarà com es va adaptar el centre que dirigeix a la situació de crisi sanitària. Aquesta primera jornada es desenvoluparà de manera presencial a l’Aula Magna del campus Terres de l’Ebre i també es retransmetrà per streaming. “Tot i que pugui semblar una activitat molt orientada a la comunitat educativa, la jornada està oberta a tothom, ja que els recursos educatius són útils en tots els àmbits de la vida”, apunta Xavier Farré, sotsdirector del campus Terres de l’Ebre.

De moment, hi ha dos jornades més programades per aquest cicle, amb data encara per concretar: Viu a l’Ebre, treballa al món, en la qual s’exposaran diverses iniciatives de treball a distància que demostren que amb l’ús de noves tecnologies i una bona connexió a internet, és possible treballar des d’aquí per a empreses i clients d’arreu del món; i Despoblament territorial. Realitats i possibilitats de mitigació, en la qual s’intentarà posar damunt la taula propostes que puguin servir per revertir la situació de constant pèrdua de població que experimenten les Terres de l’Ebre des de fa uns anys.

“Estem molt satisfets d’organitzar unes jornades amb la col·laboració de tres càtedres de la nostra Universitat: la CELIR, la d’Innovació i la d’Emprenedoria. Evitar la fugida de talent del territori és una de les principals obsessions que tenim com a campus i creiem que amb aquestes jornades i d’altres accions que impulsarem conjuntament des de la Plataforma d’Innovació EbreBiosfera, aconseguirem com a mínim frenar-la”, afegeix Farré.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

56 + = 64

Últimes notícies