HomeSalutEl Col·legi de Metges i els sindicats reclamen un hospital nou a...

El Col·legi de Metges i els sindicats reclamen un hospital nou a Tortosa en lloc de la reforma de l’actual

Fins ara era una remor de fons, però per primera vegada hi ha un posicionament formal dels professionals per a exigir un nou hospital per a les Terres de l’Ebre, en una nova ubicació, en lloc de la reforma de l’actual, amb dos nous edificis, que ha previst el departament de Salut de la Generalitat.

La reclamació la lidera i impulsa el Col·legi de Metges de Tarragona, però exhibix també el suport i l’adhesió de deu col·legis de professionals més -les delegacions ebrenques de cadascun d’ells- del territori: el d’Infermers i Infermeres, el d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació; el d’Arquitectes, el de Graduats Socials; el d’Enginyers Tècnics Industrials, el d’Educadores i Educadors Socials, el d’Advocats i Advocades, el de Fisioterapeutes, el de Professionals de l’Activitat Física i l’Esport, el de Psicologia i el de Treball Social.

Els metges, a més a més, han anunciat que presentaran la demanda, a través d’una moció, al ple municipal de l’Ajuntament de Tortosa del mes d’octubre, acompanyada de més de 3.000 firmes. L’ens que representa els metges i metgesses recorda que està en joc l’hospital de referència per a 180.000 habitants i argumenta que “l’increment de les necessitats assistencials i de l’activitat docent fan que la infraestructura [actual] patisca obres constantment per a poder-se adaptar a les circumstàncies que l’envolten”.

En este context, creuen que l’ampliació del centre hospitalari que preveu Salut, amb un nou edifici assistencial i un d’oncològic, no eliminarà els problemes d’accessibilitat al complex i pot comprometre futures ampliacions. És per això que el Col·legi de Metges exigix que es busque un nou espai de consens territorial per a este equipament.

El segon govern tripartit va arribar a anunciar la construcció d’un hospital nou a la Farinera, entre Tortosa i Roquetes, però el primer govern Mas ho va desestimar en plena crisi econòmica. Després s’han anat succeint els vaivens i finalment l’any passat es va descartar un projecte d’actuació que preveia actuar sobre el talús de l’hospital i es va apostar per l’ampliació que ara hi ha damunt de la taula, en un departament que ha passat d’ERC a Junts.

A la vegada, el Parlament s’haurà de pronunciar en breu sobre la qüestió amb la votació d’una proposta de resolució presentada pel PSC que també reclama la construcció d’un hospital nou de trinca i l’abandonament del projecte actual. És previsible que partits com la CUP, els comuns o també Cs o el PP li acaben donant suport.

Arran de la iniciativa dels metges, els sindicats majoritaris, UGT, CCOO i USOC, van emetre este dijous un comunicat en què insistixen que l’hospital actual ha quedat obsolet i l’ampliació proposada presentarà problemes tècnics per la localització en un recinte emmurallat i que la construcció d’un nou hospital hauria de solucionar l’accessibilitat al centre, “qüestió essencial”. ”Veiem la planificació, disseny i construcció d’un nou hospital de referència a les Terres de l’Ebre com la millor solució de futur”, conclouen.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

60 + = 68

Últimes notícies