HomeHistòriaMemòria DemocràticaEl Comebe tancarà l’any amb uns 9.500 visitants als centres de la...

El Comebe tancarà l’any amb uns 9.500 visitants als centres de la batalla de l’Ebre

El Consorci Memorial d’Espais de la Batalla de l’Ebre (Comebe) preveu tancar l’any amb uns 9.500 visitants als cinc centres d’interpretació de la batalla de l’Ebre que gestiona a la Terra Alta. S’estabilitza la crescuda en nombre de visites que ha tingut lloc després de la pandèmia. La directora del Comebe, Cinta Farnós, ha assegurat en una entrevista a Canal TE que “les xifres de visitants són similars a les de l’any passat”, i consoliden la tendència a l’alça dels últims anys.

Pel que fa a nous projectes, Farnós ha destacat que des del Comebe s’aposta pel vessant pedagògic i apropar els espais de memòria democràtica als estudiants. De fet, prop de la meitat dels visitants que han visitat enguany els centres d’interpretació són escolars, una xifra que es preveu que augmente de cara als propers anys. “Crec que hem de donar-nos a conèixer i treballar també amb els instituts”, ha destacat Farnós a l’entrevista.

En este sentit, des del Comebe aposten per incorporar nous espais i actius d’interès, com és el cas de la nova exposició Invisibles però decisives, que destaca el paper de les dones durant la Guerra Civil i la batalla de l’Ebre. La mostra s’ha inaugurat en la darrera setmana i es podrà visitar al centre d’interpretació 115 Dies de Corbera d’Ebre fins al proper mes de juliol. L’espai també ha incorporat a la seua exposició permanent un box dedicat al paper de les dones durant el conflicte.

Una altra de les línies de treball del Comebe és l’impuls dels camps de treball per a estudiants, que s’efectuen durant l’estiu i enguany s’ha intervingut en les trinxeres del Calvari, a Ascó, i també al fort de Milet, a Caseres. Ara es vol oferir de nou el camp de treball al Pinell de Brai. “Enguany l’hem ofert a nivell internacional però no ha tingut el quòrum suficient, esperem que l’any que ve es pugue dur a terme perquè és molt important poder acollir un camp internacional”, ha destacat Farnós en la mateixa entrevista.

Contratemps en les obres al Poble Vell

Les obres d’estabilització i consolidació de les restes del Poble Vell de Corbera d’Ebre han patit un contratemps important. Segons la directora del Comebe, els sistemes de suport i ancoratge dels edificis s’han hagut de recalcular, ja que el projecte inicial data de fa tres anys, i ara s’ha de tornar a fer. “Les inclemències del temps afecten especialment al Poble Vell, ja que són peces que s’han de fer a mida i cal calcular perfectament les seues dimensions i la seua funció”, ha destacat Cinta Farnós.

El projecte d’estabilització del Poble Vell de Corbera d’Ebre compta amb nou fases. La primera preveia les primeres tasques d’estabilització d’edificis i comptava amb una inversió inicial de 183.000 euros.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

42 + = 47

Últimes notícies