HomeSocietatEl Consell Comarcal de la Terra Alta acull una jornada de treball...

El Consell Comarcal de la Terra Alta acull una jornada de treball amb Eunice Romero, directora general de Migracions, Refugi i Antiracisme

La directora general de Migracions, Refugi i Antiracisme, Eunice Romero Rivera, ha encapçalat avui una jornada de treball al Consell Comarcal de la Terra Alta durant la qual s’ha reunit amb membres de l’ens comarcal per posar en comú i valorar el primer pla comarcal de persones refugiades de la Terra Alta.

El Pla d’Acollida Comarcal ha estat una feina de gairebé dos anys durant els quals s’ha fet una anàlisi de la comarca en aquest àmbit i s’han recollit els recursos i les línies estratègiques de treball necessàries per dur-lo a terme, com ara l’acompanyament, la sensibilització i el treball en xarxa. “Cal destacar que la directora general hagi vingut a conèixer la realitat a nivell de les Terres de l’Ebre i, especialment, de la nostra comarca. Li hem presentat el pla d’acollida de persones refugiades que hem realitzat juntament amb ajuntaments, amb entitats solidàries, com Orta Solidària o Terra Alta Terra d’Acollida, tècniques del departament i el Consell Comarcal per fer una acollida de qualitat a la comarca”, ha explicat Aida Castro, consellera de Benestar Social del Consell Comarcal de la Terra Alta.

Amb els agents del territori, hem valorat la feina, els reptes i els potencials existents per continuar amb el model acollidor que hi ha actualment a la Terra Alta. També estem treballant en les noves línies del departament d’Igualtat i Feminismes que ens permeten fer una feina més transversal i més interseccional per realitzar una aproximació a les diverses casuístiques que tenim vinculades a la immigració. Volem continuar sent un espai i un model de creixement amb les migracions. Treballem de manera conjunta perquè sabem que el territori té realitats diverses i les volem coordinar de manera adequada”, ha assegurat Eunice Romero Rivera, directora general de Migracions, Refugi i Antiracisme.

Romero també s’ha reunit amb representants dels ajuntaments d’Amposta i Tortosa i dels consells comarcals de les Terres de l’Ebre i, posteriorment, amb personal tècnic –tècniques d’immigració i acollida i coordinacions– dels diferents ens locals de les Terres de l’Ebre. “Aquesta visita és una oportunitat per escoltar i millorar la coordinació dels diferents agents per avançar en una igualtat efectiva en el seu sentit més ampli”, ha apuntat Mar Lleixà, coordinadora territorial d’Igualtat i Feminismes.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

77 + = 83

Últimes notícies