HomeCulturaL’escultura Babel i el cinema a les Terres de l’Ebre, protagonistes de...

L’escultura Babel i el cinema a les Terres de l’Ebre, protagonistes de les noves exposicions de DeltArt

Des d’aquest divendres, l’espai expositiu DeltArt compta amb dues noves exposicions obertes a la ciutadania. Es tracta, per una banda, d’una exposició de l’escultura Babel, elaborada per l’artista Josep Maria Forcadell, i, per altra banda, de l’exposició Aquelles tardes…120 anys de cinema a les Terres de l’Ebre, a iniciativa del Museu de les Terres de l’Ebre.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, acompanyat de la regidoria de Defensa del Territori, Foment Cultural, i Igualtat i Gènere, Anna Giménez, conjuntament amb altres membres del Govern i corporació, han participat en la inauguració d’aquestes exposicions. Soler ha remarcat la importància “de seguir dinamitzant un espai cultural que beu de l’essència dels artistes locals i de les experiències de la gent de Deltebre i del Delta”.De fet, en el cas de l’exposició del cinema, també han participat els descendents dels antics propietaris del diferents cinemes que han existit a la història de Deltebre: cinema Rialto, cinema Coliseum, cinema de la Metgessa, i cinema Montecarlo.

La regidoria de Defensa del Territori, Foment Cultural, i Igualtat i Gènere, Anna Giménez, ha posat en valor que “el nostre objectiu és oferir una programació cultural que faciliti als visitants conèixer les expressions artístiques però també la història del nostre municipi i del nostre territori”. Giménez ha afegit que “aquestes dues exposicions que avui estrenem compleixen perfectament amb aquesta doble vessant”.

L’exposició Babel, situada a la primera planta, té la finalitat d’expressar la manera com vivim en comunitat, amb les contradiccions i el món que ens divideix i que no compleix amb les expectatives. A la segona planta de DeltArt, podrem copsar l’exposició del cinema a les Terres de l’Ebre, la qual ofereix un recorregut per la història del cine a les quatre comarques ebrenques, així com una aproximació al que va suposar el cinema per a la societat del moment al llarg del segle XX.

Les obres es podran visitar fins al proper 16 de gener. Els horaris i més informació es poden consultar al web de l’Ajuntament de Deltebre, a l’apartat específic de l’espai expositiu.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 5 =

Últimes notícies