HomeSocietatEndesa tanca l’oficina de Móra d’Ebre i sobrecarrega els serveis socials dels...

Endesa tanca l’oficina de Móra d’Ebre i sobrecarrega els serveis socials dels Consells Comarcals

Endesa tanca la seua oficina de Móra d’Ebre, que donava servei a la població de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat. El tancament ha portat les famílies, que fins ara feien gestions presencials, sobretot per temes relacionats amb la pobresa energètica, a haver d’acudir als serveis socials dels Consells Comarcals i a sobrecarregar-ne l’equip tècnic, que dona atenció als veïns amb la companyia, tot i no ser de la seua competència.

Per això, des del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre van aprovar este passat dimarts, dia 20, i per unanimitat, una moció en què es demana a Endesa la reobertura de l’oficina d’atenció als clients de les tres comarques, almenys un dia a la setmana. “En esta oficina, la companyia oferia serveis tècnics i d’acompanyament perquè les famílies vulnerables hi tramitessen les ajudes socials d’emergència energètica”, lamenta la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim. A la vegada, alguns consellers van recordar que Endesa gestiona, a la comarca, infraestructures energètiques com les centrals nuclears d’Ascó, de les quals és el propietari majoritari, o les centrals hidroelèctriques de Riba-roja d’Ebre o Flix.

Amb el tancament, els usuaris han de fer els tràmits via telemàtica o s’han de desplaçar a ciutats com Tortosa, Lleida, Salou, Tarragona o Reus. Tanmateix, els usuaris principals són els que solen estar afectats també per la bretxa digital i també tenen problemes per a desplaçar-se fins a les ciutats per a efectuar-hi tràmits.

Des que s’ha eliminat el servei d’acompanyament, molts usuaris han acudit als serveis socials del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre per a demanar ajuda en els tràmits. “Els nostres tècnics s’encarreguen de fer els informes de vulnerabilitat, però la resta de tràmits els ha de gestionar directament la companyia. Els serveis socials del Consell estan saturats per fer una tasca que ha de desenvolupar una empresa privada, en este cas, Endesa”, s’ha queixat Carim.

Des del Consell Comarcal han recalcat la preocupació per l’abandonament que patixen les zones rurals. A la Ribera d’Ebre, l’any passat també es va tancar l’oficina de la Seguretat Social de Móra d’Ebre, i la població de la comarca, i també, des de la Terra Alta i el Priorat, s’han de desplaçar fins a Tortosa per a fer tramitacions de forma presencial.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

72 + = 74

Últimes notícies