HomeCulturaEl Consell Comarcal del Montsià inicia una campanya per promoure el català

El Consell Comarcal del Montsià inicia una campanya per promoure el català

El Consell Comarcal del Montsià ha iniciat una campanya audiovisual per promoure el català a la comarca, sota el lema ‘Al Montsià en Català’, coincidint amb el fet que esta setmana ha sigut el Dia Internacional de la Llengua Materna.

El vídeo principal, acompanyat de quatre càpsules audiovisuals, pretén potenciar l’ús de la llengua catalana davant els nouvinguts a la comarca, destacar el català com a eina d’inclusió social i enfortir l’autoestima de la identitat cultural.

El president del Consell Comarcal, Joan Roig ha manifestat que “és una data que es commemora amb l’objectiu de preservar i protegir totes les llengües i dialectes que es parlen al món. I ho fem en un moment en què, com ja és habitual, el català és atacat pel govern espanyol”.

A final de gener es feia pública la reforma de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obliga alguns centres educatius de Catalunya a impartir el 25% de les classes en castellà.

El codirector de Lokomotoraful, Àlex Espuny ha comentat que “És un vídeo carregat de simbolismes amb un estil trencador. A través d’un referent lingüístic i literari de la nostra terra com és Sebastià Juan Arbó hem volgut explicar les nostres singularitats.”·.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

75 + = 76

Últimes notícies