HomeEducacióEl Consell de la Terra Alta posa en marxa una eina educativa...

El Consell de la Terra Alta posa en marxa una eina educativa per a promoure la igualtat als centres escolars

Sensibilitzar els jóvens i infants sobre la importància de la igualtat, la no-discriminació i la lluita contra la violència sexista. És l’objectiu de la nova iniciativa que promou el Consell Comarcal de la Terra Alta i que ja s’ha començat a implantar als centres educatius de la comarca: la maleta lila.

Mitjançant una maleta lila, amb llibres i jocs, els xiquets i xiquetes participen en sessions de reflexió i de debat sobre qüestions emmarcades en tres temes principals: els rols de gènere, la violència masclista o l’abús sexual.

El lema principal de l’activitat és Trenquem silencis i consistix en un total de quatre maletes diferents, que estan plenes de llibres i que ja estan a disposició dels centres educatius i també de les entitats de la Terra Alta. “La primera maleta ja ha començat a rodar i d’aquí a sis mesos ho farà la segona, amb activitats diferents. Les entitats que ho vulguen, podran fer-les servir i participar en el projecte”, assegura Aida Castro, la consellera de Benestar Social a la comarca.

Les primeres escoles que organitzaran l’activitat seran la Miranda d’Arnes, la Mare de Déu de la Fontcalda a Prat de Comte, la Gessera de Caseres, la Doctor Ferran de Corbera d’Ebre i la Sant Blai de Bot, com també l’Escola Agrària de Gandesa.

Els llibres que es poden trobar a l’interior de la maleta s’acompanyen també amb diversos materials didàctics que han elaborat des del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) amb la col·laboració de diversos professionals dels serveis educatius de la Terra Alta. “Cal destacar la lectura com una eina de coeducació. Amb imatges i paraules podem conformar un tipus de pensament que ens ajude a canviar alguns valors per ser més igualitaris i més justos. Creant una societat lliure d’estereotips, xenofòbia i amb atenció a la diversitat”, destaca Francesca Monclús, psicòloga del SIAD.

Per la seua banda, la presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta, Neus Sanromà, assegura que amb esta eina “es pot dotar les escoles d’una manera diferent de treballar valors i sensibilitzar d’una manera lúdica i didàctica, amb l’objectiu que els alumnes hi participen activament i ho puguen interioritzar”.

La maleta lila ha estat iniciativa del Consell Comarcal de la Terra Alta a través del Servei d’Atenció a les Dones (SIAD). Ha estat finançada per l’Institut Català de les Dones en el marc del pacte d’estat contra la violència masclista.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 51 = 59

Últimes notícies