HomeEconomiaEl conveni de l’Estat amb la Generalitat pels ajuts de les Cases...

El conveni de l’Estat amb la Generalitat pels ajuts de les Cases d’Alcanar se signarà este mes

Fa un any, una tromba d’aigua va inundar els carrers de les Cases d’Alcanar i va arrossegar-ho tot al seu pas.

Dotze mesos després, el poble ha recuperat la normalitat, però l’Ajuntament, que exigia mobilitzar immediatament recursos materials i econòmics per part de les administracions, encara no ha vist ni un euro de l’Estat. Precisament, el subdelegat del delegat a Tarragona, Joan Sabaté Borràs, ha confirmat que, a Catalunya, com que és la Generalitat qui s’encarrega de la tramitació, han de preparar el conveni per a la cessió: “La proposta de conveni està elaborada i se li ha comunicat al Govern de la Generalitat”, assegura el subdelegat. “Esperem que al llarg d’este mes es puga signar el conveni, que és relativament senzill”.

Una vegada signat, l’Estat procedirà a transferir els recursos al Govern de la Generalitat, que els farà arribar als ajuntaments d’acord amb les bases i la convocatòria que ells mateixos treguen en públic, una espera desesperant per al Govern municipal d’Alcanar, que ha hagut de carregar gairebé en exclusiva amb les inversions per a reparar les destrosses, com explica l’alcalde, Joan Roig Castell: “Pels desperfectes dels aiguats del 2021, més la majoria de les despeses generades dels aiguats del 2018, uns 5,5 M EUR en total d’un ajuntament de 10.000 habitants”. Roig critica la gestió del govern estatal i titlla les d’ajudes de “viciades d’un nihilisme institucional que sembla que ens diga, als ciutadans, que la realitat que vam viure no és la que van viure la resta de ciutadans”.

Després de les declaracions del delegat, l’alcalde es referma en què s’ha tardat massa temps i considera que un any no és un termini acceptable: “Hi ha d’haver una reconsideració d’este text legal, d’este marc normatiu, i s’han d’agilitzar. No és normal que unes ajudes per catàstrofe natural arriben més d’un any després”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 22 = 29

Últimes notícies