HomePolíticaEl delegat territorial Albert Salvadó valora positivament la modificació del decret d'energies...

El delegat territorial Albert Salvadó valora positivament la modificació del decret d’energies renovables

El Consell de Direcció de l’Administració Territorial de la Generalitat a les Terres de l’Ebre han posat sobre la taula alguns dels temes més rellevants dels diversos departaments, entre els quals l’aprovació per part del Govern de la modificació del decret d’energies renovables per accelerar la transició energètica a Catalunya.

El delegat territorial del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó ha destacat que “la modificació del decret aporta garanties per protegir-nos de models que no convencen al territori, incorporant mesures d’equilibri de la implantació, apostant per modificar el model actual de generació d’energia, que es completarà amb el Pla Territorial Sectorial. El Pla Territorial és imprescindible per evitar nous projectes a zones que ja compleixen amb escreix el cupó de generació d’energia renovable, com la Terra Alta”.

En concret, el nou text incorpora mesures per ordenar i equilibrar la implantació d’energies renovables, per minimitzar-ne l’impacte social i territorial, i també per facilitar la pràctica de l’autoconsum. Així mateix, els projectes d’energia eòlica i fotovoltaica hauran d’acreditar l’acord del 50% dels terrenys sobre els quals es projecten, i també s’ha presentat una oferta de participació del món local. Alhora, s’ha donat llum verda a l’elaboració d’un Pla Territorial Sectorial d’energies renovables i s’obre la porta a buscar mecanismes de compensació per part d’aquells territoris que no generen un 50% de l’energia que consumeixen.

D’altra banda, en el Consell de Direcció s’ha presentat el Projecte LECTIO que el Departament d’Interior reinicia a les Terres de l’Ebre, després de l’aturada per la pandèmia, i que consisteix en la instal·lació de lectors de matrícules de vehicles als municipis que no compten amb Policia local. És una eina integral, que poden consultar els ajuntaments i també els cossos policials des de qualsevol punt del país, i que dona capacitat de control dels fets delictius que es puguen produir en qualsevol municipi.

Al mateix temps, des del Departament d’Interior s’ha valorat molt positivament la campanya de prevenció i actuació pels robatoris de garrofa, amb la col·laboració del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i de les cooperatives i organitzacions agràries.

En concret, la reducció dels fets denunciats ha estat notable, ja que s’ha passat de 69 l’any 2020 als 13 fets denunciats durant el 2021, com també els quilos sostrets que han baixat de 42.600 a 28.800.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

47 + = 55

Últimes notícies