HomeTerres de l'EbreEl descobriment de la llacuna d’Ascó i el riu Ebre amb el...

El descobriment de la llacuna d’Ascó i el riu Ebre amb el llaüt Lo Roget

RIBERA D’EBRE // ‘Descobrint l’essència de l’Ebre’.

Sortida ornitològica

Acompanyats per tècnics coneixerem l’espectacular geologia i morfologia del riu, així com la vegetació i la fauna que anirem observant al llarg del recorregut. Els visitants també tenen a la seua disposició material com ara telescopis, prismàtics o guies visuals per tal d’identificar, amb imatges, les espècies de fauna que viuen en este tram del riu. Acabarem amb un tastet de Lutra. Una cervesa artesana molt ben arrelada al territori gràcies als seus sorprenents ingredients: la menta i la regalèssia.

 

Passejades amb Llaüt + visita al nucli antic i tast de productes artesans

La navegació esdevé el fil conductor que permet explicar la història de la navegació fluvial al riu Ebre i traslladar el turista a l’època en què llaüts i llaüters eren part del paisatge habitual del riu. Un cop acabada la passejada, ens endinsarem pels carrers de la nostra vila, on podran descobrir aquell passat morisc que fa que el seu nucli antic siga encisador. Per a acabar farem un tast de productes locals: embotits, pastisseria, vins, fruits secs, tots ells de gran qualitat i sobretot artesans i 100% naturals.

 

Sortida a l’entorn de la llacuna d’Ascó

Este espai, gairebé desconegut, té un alt potencial pel que fa a determinades espècies de fauna i flora autòctones.

 

Ocells a la mà

Proposta de descoberta dels ocells de l’entorn de la Llacuna d’Ascó a través de l’anellament científic. Els ocells seran capturats mitjançant mètodes totalment inofensius, posteriorment anellats, sexats, datats, mesurats i finalment alliberats prop de la zona de trampeig. A continuació es farà una passejada pel bosc de ribera, on identificarem les diferents espècies d’ocells pels seus cants.

 

Contruïm caixes niu

Construir caixes niu per a ocells és una bona manera de despertar l’interès dels més petits cap a la natura. Construirem les caixes i els refugis, aprendrem quines són les seues funcions, quins beneficis ens aporta tenir esta fauna.

 

Descobreix el món dels petits mamífers

Amb esta activitat descobrirem els micromamífers que podem trobar en molts ambients prop de casa nostra. Coneixerem com són, on es troben, com s’estudien, quina és la seua importància ecològica i quines amenaces tenen.

 

Construïm refugis per a ratpenat

Taller on ens introduirem en el món dels ratpenats. Construir refugis de ratpenats és una bona manera de despertar l’interès dels més petits cap a la natura. Aprendrem quines són les seues funcions, quins beneficis ens aporta tenir esta fauna prop de casa. 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 3 =

Últimes notícies

-->