HomeCulturaEl dia 9 de juliol s’obren els Col·loquis de la Capital de...

El dia 9 de juliol s’obren els Col·loquis de la Capital de la Cultura Catalana

Un dels principals objectius, definits al document marc de la Capital de la Cultura Catalana Tortosa 2021, és el de generar un procés de reflexió al voltant de la cultura i els diferents eixos, que permeta comprendre i definir línies de treball a llarg terme; un procés que ha de ser el resultat d’escoltar experiències i generar diàleg per a poder proposar com volem la cultura més enllà del 2021.

Entendre la cultura com el resultat d’una acció col·lectiva, consensuada i reflexiva és el punt de partida que ens empeny a generar aquests espais de trobada i de diàleg. Són espais que han de tenir continuïtat i que han de definir línies de treball que generen contextos que afavorisquen el desenvolupament de la cultura com a eina de cohesió social i territorial.

Amb este objectiu es presenten els Col·loquis de la Capital, que pretenen ser l’espai de reflexió de la Capital de la Cultura Catalana al voltant del fet cultural i anar més enllà de l’extensa i nodrida programació d’actes i esdeveniment que estem desenvolupant i programant.

1r Col·loqui de la Capital: ‘La Cultura, motor generador’ La proposta per a este primer Col·loqui és, a partir d’experiències generades des del territori o al territori, identificar eines i els condicionants que cal potenciar i generar, per tal definir un context favorable que acompanye, des de l’administració pública local, l’activitat del sector cultural. Un sector cultural entès com a eina de desenvolupament coherent i equilibrat amb el territori.

Amb este objectiu, s’estructura la jornada en dos taules rodones i una conferència. La primera taula rodona està formada per entitats o empreses que sorgixen i es desenvolupen al territori. Són empreses que tenen com a objecte de treball algun dels àmbits de la cultura a la vegada que són propostes coherents en el context on es desenvolupen; projectes com Surtdecasa o Terra Enllà en són un exemple. Amb elles i des de la seua experiència, volem parlar del context i les condicions necessàries per a poder dur a terme projectes que puguen ser sostenibles partint des del sector cultural.

La segona taula redona partix de l’experiència professional de persones amb una trajectòria reconeguda i diversa en l’àmbit cultural. Àmbits de la cultura, producció audiovisual, artística o de l’expressió corporal, que dialoguen sobre les sinergies entre el sector privat i el públic.

La jornada conclou amb una conferència on s’escoltarà l’experiència d’una persona que, per la seua trajectòria, aporte eines per a la reflexió sobre els dos àmbits plantejats. Això vol dir poder plantejar la relació entre el sector públic i privat en el desenvolupament cultural d’una ciutat i territori i els condicionants necessaris per a poder afavorir el desenvolupament d’este sector com a eina cohesionadora.

Este ha de ser el primer d’un seguit de col·loquis que des de cada un dels eixos definits en el marc de la Capital de la Cultura Catalana és duran a terme.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 30 = 39

Últimes notícies