HomeCulturaEl doctor Adolfo Criado publica el seu segon llibre: "El arte del engaño"

El doctor Adolfo Criado publica el seu segon llibre: “El arte del engaño”

TERRES DE L’EBRE // El doctor Adolfo Criado Gabarró, metge cirurgia i il·lusionista, establert a Tortosa des de fa molts anys, director mèdic de la Clínica Terres de l’Ebre, acaba de publicar el seu segon llibre,  “El arte del engaño” editat per Ediciones Albores. A través 600 pàgines l’autor ens trasllada per molts i diversos temes que tenen un mateix comú denominador, “res és el que pareix“.  Durant els últims mesos el doctor Criado, coautor del llibre “Los secretos del éxito. El enigma detràs de la magia”  va destacar també per aparèixer en xarxes socials fent, amb trucs de màgia, pedagogia de la Covid-19.
Amb “El arte del engaño” el doctor Criado planteja i vol buscar respostes a moltes preguntes al voltant de si sabem o no que decideix per nosaltres, si estem o on realment manipulats, si sabem com es controla la població o fins a quin punt el que percebem és real o no. El llibre ens recorda que el primer manual de la CIA el va escriure un il·lusionista i de com el joc del Monopoly va ajudar a escapar a milers de presoners dels camps de concentració nazis.
El llibre ajuda a descobrir l’autonomia que té el nostre cervell i de la seva fragilitat davant agents externs entrenats o la nostra percepció distorsionada per ells. Per aquest motiu el doctor Criado a través dels seus coneixements mèdics i d’il·lusionisme ens explica que “quan prenem decisions ho fem a partir de coneixements, experiència personal, estudi. En medicina és una cosa que està molt clar. Quan fem il·lusionisme venem una realitat fictícia i inventada al nostre benefici i el divertiment dels nostres espectadors. En l’actualitat, la nostra vida es mou en paràmetres Internet, influencers, notícies que no es contrasten i les nostres decisions ja no estan basades en la presumpta realitat sinó en interessos del nostre entorn més desconegut. ¿Fins a quin punt és real el que ens envolta?”.
El llibre està carregat de cites i referències conegudes que un cop entrelligades el converteixen en un text ple de sentit, i on els dubtes afloren d’una manera evident, “avui en dia la immediatesa i la globalitat ens fan perdre la realitat en benefici dels que ens dirigeixen a l’ombra”. La Covid-19 ocupa un espai destacat del llibre, “m’agradaria que els nostres lectors es preguntessin, on va començar la pandèmia?, a la Xina, com estan ara? A qui ha beneficiat la mateixa? Com està l’economia Xina en aquest moment? I per cert una nova estirp de milionaris ha nascut: els venedors de vacunes”. En definitiva l’autor vol convidar a anar d’excursió “des de l’inici dels serveis secrets fins la més actual de les pandèmies”. Al final, una lectura, la de “El arte del engaño”, que no deixarà indiferent a ningú.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + = 11

Últimes notícies