HomeSocietatEl Govern modifica els estatuts de la Fundació Observatori de l'Ebre per...

El Govern modifica els estatuts de la Fundació Observatori de l’Ebre per integrar el centre a la Generalitat

El Consell Executiu ha aprovat la modificació dels estatuts de la Fundació Observatori de l’Ebre per adequar-los a la seua integració en el sector públic de la Generalitat. Amb esta finalitat, el conseller del Departament de Territori i Sostenibilitat n’exercirà la presidència i s’incorporarà com a nou patró de la Fundació l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC).

L’Observatori de l’Ebre és una fundació sense ànim de lucre dedicada a l’estudi de fenòmens geofísics. Va ser creat el 1904, té una llarga tradició en matèria d’observació geofísica i ha acumulat un gran fons documental. El seu objectiu és la gestió, promoció, foment i desenvolupament de l’Observatori de l’Ebre de Roquetes. Esta instal·lació destaca en la recerca, observació i estudi en els camps de la relació entre fenòmens solars i terrestres, la meteorologia i la geofísica, especialment en l’estudi dels impactes del canvi climàtic sobre el cicle hidrològic continental i dels impactes de l’activitat solar en el camp magnètic i la ionosfera terrestres.

Les seues estacions sísmiques i meteorològiques són les més antigues de Catalunya en actiu, com també ho són la majoria de la resta dels seus sensors de registres geofísics. Molt semblant al que succeeix en els estudis climàtics, mantenir el registre continu en un mateix indret d’una variable geofísica és fonamental per aprofundir en el seu coneixement. Per exemple, en el cas d’observació sísmica, permet comparar les similituds i diferències de terratrèmols ocorreguts a qualsevol part del món.

Fruit de la seua llarga trajectòria, l’Observatori ha acumulat un gran patrimoni científic i un extens fons cartogràfic. L’Observatori i l’ICGC col·laboren fa temps en la catalogació del fons cartogràfic de la fundació. Aquest fons escanejat es lliura a l’Observatori i forma part de la Cartoteca de l’ICGC, accessible a la ciutadania.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

68 + = 78

Últimes notícies