HomeSense categoriaSalut inicia la formació de cent treballadors familiars en atenció a la...

Salut inicia la formació de cent treballadors familiars en atenció a la gent gran contra covid-19

TERRES DE L’EBRE // Prop d’un centenar de professionals ja s’han inscrit en esta primera sessió de formació dels treballadors familiars en atenció a la gent gran per Covid-19, que s’iniciarà el pròxim 24 de febrer. El curs està subvencionat pel contracte Programa d’UCF, i la formació serà gratuïta per a tots els participants. La formació serà 100% on-line, mantenint les mesures de seguretat, i estarà tutoritzat per Íngrid Roca, que esta setmana s’incorporarà com a directora d’Infermeria de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre.

Este programa pretén donar resposta a les necessitats immediates derivades de la potencial incorporació de noves persones treballadores com a personal de suport en residències geriàtriques en el marc de la covid-19 i als professionals dels Serveis d’Ajuda a Domicili de les Terres de l’Ebre. En este sentit, la formació vol facilitar esta incorporació i proporcionar les eines, donar a conèixer les tècniques i promoure els hàbits més segurs i eficients, tant per als equips de professionals d’atenció directa que cuiden a la gent gran, com als usuaris que reben una atenció més professionalitzada i centrada en la persona.

Paral·lelament, professionals de residències de Terres de l’Ebre ja han començat una nova formació sobre presa de mostres segura per a la covid-19 amb PCR i Test d’Antigen Ràpid. L’objectiu d’aquesta formació és poder millorar l’autogestió dels centres residencials i que puguen realitzar estes proves en cas que siga necessari.

Esta capacitació, amb prop d’un centenar de treballadors de residències inscrits, consta d’una part teòrica, que s’ha realitzat on-line, mitjançant webinars organitzades per experts del Departament i d’una part pràctica, que es realitza amb la supervisió de professionals de l’Atenció Primària de l’ICS.

La formació està certificada per l’àrea de Desenvolupament de Professionals del Departament de Salut i coordinada conjuntament entre la direcció de l’ICS i la Delegació de Residències a Terres de l’Ebre.

La gerent de la Regió Sanitària de Terres de l’Ebre, Mar Lleixà ha recalcat que “la importància d’estes iniciatives amb la voluntat de formar nous professionals i ampliar coneixements i competències”. També ha volgut agrair “la implicació, dedicació i excel·lent coordinació d’Íngrid Roca”, alhora que ha afegit “que s’ha optat per una transició de continuïtat, ja que la Cristina Barragan formava part de l’equip de suport en l’àmbit residencial”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

39 + = 49

Últimes notícies