HomeSense categoriaEl Govern pacta amb els agents socials ampliar a 191 els sectors...

El Govern pacta amb els agents socials ampliar a 191 els sectors que rebran 993,2 MEUR en ajuts directes

TERRES DE L’EBRE // El Govern acorda amb els sindicats i patronals mobilitzar més de 1.000 milions d’euros en ajuts a empreses, autònoms i treballadors en ERTO. Gran part d’aquests fons, 993,2 milions, provenen de la partida d’ajuts directes habilitada per l’Estat destinada als sectors més afectats per la covid-19 i que l’Executiu ha ampliat a 191. Els imports seran de 3.000 euros per empresaris que apliquen el règim d’estimació objectiva de l’IRPF i de 4.000 a 200.000 euros en els que apliquen el règim d’estimació directa i que demostrin haver perdut un 30% de facturació el 2020. A més, es destinaran 60 milions per a empleats en ERTO i treballadors fixos discontinus, que es podran demanar a través d’una declaració responsable i la signatura digital.

En aquest últim cas l’import variarà en funció del temps de permanència des de l’1 de gener de 2021. D’aquesta manera, els treballadors amb feina suspesa fins a 3 mesos rebran 600 euros d’ajut; i els que fa entre 4 a 5 mesos que estan en ERTO, 700 euros.

El president del Govern, Pere Aragonès, ha assegurat que “un ampli ventall de sectors” es beneficiaran dels ajuts, dissenyats perquè “no es quedi ningú enrere”. “L’objectiu de l’acord és clar: rescatar el teixit productiu de Catalunya i protegir llocs de treball”, ha dit en un discurs al Palau de la Generalitat.

Per la seva banda, el conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Jaume Giró, ha subratllat que l’acord permetrà “mantenir l’equilibri” entre la xifra de beneficiaris i la quantitat de les subvencions. “L’ampliació del nombre de sectors no anirà en detriment dels ajuts”, ha assegurat en la roda de premsa d’aquest dilluns.

Dins el mateix espai també ha intervingut el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, que ha volgut posar en valor la “complicada” tasca de negociació dels últims dies. Torrent també ha celebrat que la legislatura arrenqui amb pactes de “gran consens” i ha insistit en la necessitat de donar suport a les persones treballadores i a les empreses més afectades per la crisi de la covid-19. Durant la seva intervenció, Torrent ha informat que les ordres per sol·licitar els ajuts es publicaran al llarg d’aquesta setmana i que, pròximament, es podran començar a formalitzar les sol·licituds. Segons les previsions del Govern, els ajuts s’hauran abonat abans que acabi el mes de juliol.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 45 = 50

Últimes notícies