HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catEl malson “o no” de viure en contínua contradicció!

El malson “o no” de viure en contínua contradicció!

La vergonya del Mundial de Qatar diuen! Però les 32 delegacions de les federacions classificades del conegut (potser fins ara) com a esport “rei” i els seus jugadors, entrenadors, preparadors físics, metges, fisioterapeutes, psicòlegs, encarregats de l’equipament i del material, periodistes, …, sense descuidar-nos als seus dirigents al cap davant, ja hi van de camí amb totes les seves gales.

Cert que d’algunes delegacions i des de fa temps n’han sorgit algunes accions de protesta a mode d’expressions públiques, però aquestes han estat tan poques …

La DBU (l’Associació Danesa de Futbol) volia que els seus jugadors portessin a les seves samarretes d’entrenament el lema “Human Rights For Everyone” (Drets Humans per a Tots), una proposta que de seguida va ser vetada per la FIFA qui prohibeix les declaracions polítiques als equipaments dels equips. Com si la FIFA no en fes de política! Finalment la mateixa DBU ha decidit vestir ocasionalment els seus jugadors de dol amb una tercera equipació negra en homenatge a tots els treballadors morts (més de 15.000 per 5.760 minuts de futbol) a les obres dels estadis. Un missatge subliminal que no podrà ser vetat pels “beneïts àngels” de la FIFA i què es completa amb el missatge de la seva marca Hummel que ha decidit borrar-se de la samarreta

També podríem recuperar el vídeo de protesta contra els organitzadors del Mundial, on entre d’altres acusacions, els jugadors d’Austràlia diuen amb clars missatges …

“Hi ha valors universals que haurien de definir el futbol: valors com el respecte, la dignitat, la confiança i el valor. Quan representem a la nostra nació aspirem a representar aquests valors”.

“La creació d’un centre de recursos per a immigrants, solucions efectives per aquells als que s’han negat els seus drets i la despenalització de totes les relacions entre persones d’un mateix sexe”.

I es veu que l’equip alemany i els seus supporters viatjaran amb uns Airbus A330 de Lufthansa amb el distintiu “#DiversityWins!” (#DiversitatGuanya!). De fet grups de seguidors, entre d’altres, del FC Bayern Munchen, del Ballspielverein Borussia 09 Dortmund (Borrussia Dormunt) i de l’Hertha Berliner Sport-Club (Hertha Berlín) les darreres setmanes de la Bundesliga van protagonitzat contundents accions de protesta als seus estadis contra la Copa del Món de Qatar arribant fins hi tot a demanar-ne un boicot generalitzat.

Alguna notícia de la Roja i de les seves comparses?

Però malgrat les bones intencions i les bones paraules d’uns pocs, molt pocs, els fets seran que tots ells, i per descomptat també tots els altres als que ni se’ls espera ni en la protesta ni en la denúncia, el 20 de novembre ja farà molts dies que estaran a la seva bombolla de l’emirat i finalment no s’haurà consumat cap boicot integral valent! Guanyant així la permanent i normalitzada contradicció que acompanya intensament i de manera desbocada la societat de la no ètica i la no moral del S.XXI.

De fet als Culers del “Més que Un Club” a hores d’ara ben desarrelat i deshumanitzat (fatídica herència de l’anterior junta directiva) això de Qatar ens resulta molt i massa familiar. Va ser la junta directiva presidida per Sandro Rosell (2010-2014) i posteriorment per Josep Maria Bartomeu (en el període restant fins al 2016) qui van obrir de bat a bat les portes del Camp Nou i de tot el seu entorn a Qatar a canvi d’un patrocini de 171 milions per 6 temporades. Recordeu el Qatar Foundation i posteriorment el Qatar Airways a la samarreta blaugrana i els avions d’aquesta companyia aèria amb la flamant imatge al vent del FCB? Doncs aquesta decisió va ser aprovada massivament per l’Assemblea de Compromissaris i de Compromissàries del FCB. Socis i Sòcies del Barça molts dels quals, i no en tinc cap dubte, que al mateix temps estaven fent pinya i molta força amb milions de catalanes i de catalans per Tombar l’Estaca de soca-rel i alliberar el País de l’estat opressor camí de l’1 d’Octubre del 2017. Contradicció superlativa!

Però els i les Culers encara en tenim moltes més de mostres de grandíssimes contradiccions quan dues de les nostres Llegendes, un d’ells també Mestre – successor d’en Johan – i després de les seves experiències amb i a l’emirat àrab, certifiquen i ens diuen amb majúscules i sense complexes que “Qatar és un país obert on la gent és fins hi tot feliç”! De fet en Guardiola va donar suport a la candidatura de Qatar pel Mundial 2022 i en Xavi hi va anar per créixer i desenvolupar-se com a entrenador i contribuir a potenciar i divulgar el futbol qatarià.

PS1. Segons les lleis de Qatar un treballador no pot abandonar l’emirat sense el permís de sortida de la seva empresa. Fins hi tot els hi confisquen el passaport. Esclavisme!

PS2.  Amnistia Internacional ha denunciat i denúncia que per aconseguir treball els migrants han de pagar unes grans comissions d’entre $500 i $4.300. Que normalment els treballadors als seus allotjaments suporten condicions d’amuntegament i de manca d’higiene i de seguretat. Que els seus salaris poden ser de només $190 mensuals. Que no poden sortir del país, dels estadis on treballen i dels seus campaments on malviuen. Que molt sovint són amenaçats i obligats al treball forçós.

 

PS3. Els i les representants de la Roja (RFEF), de la Liga, del CSD, del Gobierno, de les CCAA, …, i els seus Reis (dubto que l’emèrit es perdi la gran bacanal) es sentiran molt millor que a casa a Qatar! Els hi desitjo una tornada llampec!

PS4. Mundial de Qatar: res a visionar, molt a xutar i allunyar, tot a alliberar!

PS5. NO a cap Guerra al Món!

Ignasi Caballé Caire
Ignasi Caballé Caire
Professor d’educació física i emprenedor
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

66 + = 76

Últimes notícies