HomeSocietatEl millor lloc per a fer un vermut està a la Ràpita

El millor lloc per a fer un vermut està a la Ràpita

Lo Racó del Vermutenc, situat a la Ràpita, se consolida com un dels millors espais de Catalunya per a anar a fer el vermut després d’haver-se proclamat guanyador, per segona vegada consecutiva, del reconeixement a ‘Millor vermuteria de Catalunya’. Els premis estan organitzats pel mitjà especialitzat en enologia VadeVi amb l’objectiu de reconèixer la qualitat d’esta popular beguda i posar-la en relleu. En este cas, l’establiment rapitenc va imposar-se en la votació popular a la resta dels candidats amb un 50 % dels vots per la seua variada oferta de vermuts de qualitat que poden acompanyar-se de tapes i altres elaboracions ‘gurmet’.

La vermuteria oferix una vuitantena de vermuts, tant de proximitat com d’origen nacional i internacional. Adrià Franco, propietari de l’espai, va emprendre este projecte l’estiu del 2021 amb el repte de reivindicar el vermut i la seua tradició, també molt present a les Terres de l’Ebre. “La idea era que tot girés al voltant del vermut. Vaig intentar recrear un tipus de local com els d’abans, de celler, de tasca antiga”, explica, tot detallant que a l’interior de l’establiment s’hi poden trobar elements que fan referència a la producció enològica i d’altres begudes, com botes de fusta que servixen de taula o sifons decoratius.

Amb una idea de projecte tan clara i amb el temps que porta obert, haver guanyat este premi suposa no només una mostra del potencial del Racó del Vermutenc, sinó també una consolidació en el sector i una parada obligatòria en el cada cop més popular “turisme de vermut”. El reconeixement ha portat molta afluència al local, “sobretot en caps de setmana i durant l’hora del vermut“. Els visitants que s’apropen són d’arreu del territori, són persones que han sentit a parlar del local i “tenen curiositat. Ve molta gent del delta de l’Ebre, i de Catalunya, però també d’àmbit estatal”.

Foto: Cedida

D’altra banda, premis com este posen en relleu el moment dolç en el qual se troba la popularitat del vermut. “Potser abans estava molt encasellat que era una beguda per a gent gran, però ara no és així, ni molt menys. Tenim gent de qualsevol franja d’edat, tots majors d’edat, evidentment”. A més, recalca un altre valor afegit, “la gent jove descobrix el vermut, molt lligat al tema aperitiu, llaunes, conserves, braves o diferents tipus de conserves”.

En este sentit, el local s’ha especialitzat també en productes gastronòmics gurmet, que li donen un toc diferenciador, com és el cas d’unes tapes pensades especialment per a maridar amb la beguda i que es fan al moment per tal de conservar la qualitat del producte. Com no podia ser d’altra manera, també es poden trobar a la carta les grans reines de la taula del vermut, les braves, una opció molt popular entre els clients de la vermuteria. Entre esta variada oferta, també triomfa el Xanxullo, una combinació entre patates de bossa gruixudes, olives farcides, ‘piparres’, musclos i salsa d’aperitiu que està basada en una tradició alacantina.

Franco intenta complementar l’oferta de beguda i els acompanyaments gastronòmics amb altres activitats com un tast de maridatge que té lloc una vegada al mes i també forma part dels tastos al mercat, una activitat que es va recuperar ara fa poc. ”Fa poc vam tornar a recuperar l’hora del vermut al mercat municipal. La idea és que la gent vaja al mercat i compre el producte. Ho cuinem allí mateix i acompanyarem l’estona amb música electrònica de DJs”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

Últimes notícies