HomeSense categoriaEl moviment feminista exhibeix la seva força a Tortosa

El moviment feminista exhibeix la seva força a Tortosa

Sota el lema “Davant la intolerància, lluita feminista”, la manifestació del 8M a Tortosa en motiu Dia Internacional de les Dones ha acollit prop d’un miler de persones.

La plaça de Barcelona ha estat el punt inicial i el final de la jornada de vaga que amb la manifestació de Tortosa ha tingut el seu punt àlgid. “Ha estat una acció molt potent a tot el territori, on han participat moltes dones però també molts homes. Estem contentes que cada any poder fer un 8M a les Terres de l’Ebre”, ha recalcat Andrea Sánchez de l’Assamblea Feminista de les Terres de l’Ebre. Que ha afegit sobre la manifestació: “cada any és històrica, fem que les dones surtin al carrer per reivindicar els seus drets”.

Acabar amb la bretxa salarial, una millor conciliació laboral i familiar i la lluita general contra el feixisme o el masclisme, són alguns dels drets que avui s’han reclamat en els parlaments, però que de fet, com han denunciat des del sindicat no s’han pogut complir ni en diumenge: “Tot i que aquest any la vaga ha caigut en diumenge, encara hi ha dones que segueixen treballant i moltes que avui no han pogut participar perquè estaven assumint tasques de cures o tenen una situació laboral precària”, ha detallat Andrea Sánchez.

 

Moment de la manifestació del 8 de març als carrers de Tortosa |  Núria Caro 

 

Per aquest motiu, a dalt de l’escenari de davant del mercat de Tortosa, s’han col·locat diferents tipus de sabates pintades de color lila per recordar a totes les dones que avui no han pogut assistir a la manifestació.

Les més de mig miler de persones que han confluït pels carrers de Tortosa ho han fet en un ambient reivindico-festiu, i les pancartes amb tota mena de lemes i missatges han estat protagonistes, per què “la lluita feminista ha de ser cada dia”, han ressaltat des de l’Assamblea.

Una de les màximes d’avui en la manifestació i de la lluita feminista ha estat la lluita contra el masclisme, el feixisme, el racisme, la LGTBI fòbia, el franquisme i la religió.

Moment de la manifestació del 8 de març als carrers de Tortosa |  Núria Caro 

 

“Davant la intolerància, lluita feminista”

Amb un mur humà ha acabat l’acte final davant del Mercat de Tortosa. Una cadena humana per lluitar contra la intolerància. Un discurs, el de l’extrema dreta, que des de l’Assamblea consideren màxim exponent de la intolerància.

“Com a societat cal començar a parlar que el feixisme s’està tornant a organitzar i ja està present a les institucions. Per mostrar tot això, no hi ha manera més pedagògica que mostrar el que vam viure a casa nostra, que és el franquisme”, ha explicat Nuria Rodriguez, membre de l’Assamblea.

“Com a societat no podem normalitzar missatges que el que estan negant són els drets humans a una part de la població, siguin dones, persones d’altres cultures racialitzades, de diferents opcions sexuals, etc.”, ha conclòs Nuria Rodriguez.

En aquest sentit, des de l’Assamblea també han volgut denunciar el monument del Riu Ebre: “Si no volem normalitzar aquests discursos el que no podem fer en tindre un monument que és l’exaltació a un règim nacional feixista que en definitiva, per a les dones, negava tots els drets més bàsics”.

Avui 8 de Març, en la manifestació feminista del dia Internacional de la dona, el Moviment Feminista ha exhibit la seva força per lluitar contra la intolerància i defensar que, com va dir l’activista Angela Davis, “el feminisme és la idea radical de defensar que les dones són persones”.

 

Moment de la manifestació del 8 de març als carrers de Tortosa |  Núria Caro 

 

Ebredigital
Ebredigital
Ebredigital
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 3 =

Últimes notícies