HomeCulturaEl mural de Soriano-Montagut torna a l’escala principal de l’Ajuntament d’Amposta

El mural de Soriano-Montagut torna a l’escala principal de l’Ajuntament d’Amposta

El mural d’Innocenci Soriano Montagut ‘Relleu del treball. La tècnica i l’estudi’ ja torna a presidir l’escalinata principal de l’Ajuntament d’Amposta.

Esta setmana s’estan duent a terme els treballs d’instal·lació del relleu, ja passat a bronze, després que el novembre del 2019 es retirés el motlle en guix i es traslladés a la Fonera Parellada on s’ha fet el mural definitiu. L’empresa especialitzada en restauracions arquitectòniques ReCop treballa esta setmana per deixar l’obra acabada i completament instal·lada.

Es dona així compliment al compromís que va adquirir l’Ajuntament l’any 1954 quan va encarregar-li a l’escultor que elaborés un mural que reflectís la vida de l’època a Amposta per instal·lar-lo a l’escala principal del nou edifici.

“En aquell moment no hi havia recursos i l’alcalde de l’època es va comprometre amb el meu pare a instal·lar temporalment el motlle de guix per passar-lo més endavant a un material com el bronze”, explica el fill de l’escultor, Miquel Àngel Soriano-Montagut, qui este dimecres al matí ha visitat l’Ajuntament per veure com avançaven els treballs d’instal·lació de l’obra.

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha assenyalat que donar compliment a este compromís fet pel consistori de l’època va ser un compromís que va assumir l’equip de govern actual.

Substituir l’obra feta en guix per l’obra en bronze ha tingut un cost per a les arques municipals de 50.000 euros, entre l’extracció del motlle de guix de la paret, el teu trasllat fins a la Foneria, passar-lo a bronze, tornar-lo a traslladar a Amposta i instal·lar-lo al seu lloc.

“Però han estat, de lluny, ben invertits”, destaca l’alcalde, “és un dels artistes més rellevants de la ciutat”. “La peça original, el motlle, on està la mà de l’artista, s’instal·larà en algun altre edifici municipal”, clou Tomàs.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

17 + = 26

Últimes notícies