HomeCulturaEl Museu de la Pauma acull l’exposició ‘Spirales’, formada per una trentena...

El Museu de la Pauma acull l’exposició ‘Spirales’, formada per una trentena de peces de treball de vimet en espiral

Este dissabte 4 de novembre el Museu de la Pauma inaugura Spirales, una nova exposició de producció pròpia amb una trentena de peces contemporànies, algunes d’elles de gran format, realitzades amb la tècnica del teixit de vímet en espiral. Els límits entre art i artesania són líquids i solubles, un aiguabarreig on les tècniques més ancestrals i els materials de quilòmetre zero es posen al servei de la creació.

Al Museu de la Pauma fa temps que exploren esta simbiosi d’art i artesania i ara ho fan amb una nova exposició de producció pròpia: Spirales de Corentin Laval i Karen Gossart, dos “artesans d’art” establerts a la regió del Périgord, al sud-oest de França, on han impulsat el projecte L’oseraie de l’île que unix el conreu del vímet amb l’artesania.

Spirales és una mostra a quatre mans que partix d’una tècnica tradicional: el treball de vímet en espiral, molt arrelada a la regió del Périgord (sud-oest de França) i que es fa servir per a modelar el tradicional cistell bouyricou. Laval la va aprendre d’un mestre artesà i des de fa més de quinze anys, amb Gossart, que va estudiar Belles Arts, l’han portat fins a límits insospitats, tal com es pot veure a l’exposició que inauguren este 4 de novembre.

Corentin Laval i Karen Gossart porten treballant amb el Museu des del 2014, quan van venir per primera vegada al Racó dels Artesans. El Museu els va sorprendre per la seua modernitat i qualitat. Des d’aleshores seguixen l’oferta d’activitats. A més, el 2020 van formar part de l’exposició Lookout, comissariada per Mònica Guilera i Tim Johnson.

L’exposició que han preparat per al Mas de Barberans porta el títol Spirales i partix d’una tècnica tradicional: el teixit de vímet en espiral. És un treball força eclèctic i divers pel que fa a la creació de peces, l’únic element recurrent és l’ús del vímet com a material. En esta exposició es vol mostrar la riquesa infinita de la tècnica del teixit de vímet en espiral, una tècnica que ha inspirat a Corentin des dels primers passos en la cistelleria.

A l’exposició hi haurà una selecció d’una trentena de peces de cistelleria mural, de formes variades d’espirals: meandres, mandales, cercles d’engranatge… També s’exposarà cistelleria en volum i instal·lacions d’inspiració aquàtica com algues suspeses al fons del mar. Les ombres i els jocs de línies induïts per la transparència dels teixits també formaran part de la mostra

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

79 + = 82

Últimes notícies