HomePolíticaEl no de l'oposició de Tortosa als pressupostos impedirà utilitzar 3,8 milions...

El no de l’oposició de Tortosa als pressupostos impedirà utilitzar 3,8 milions d’euros al 2022

L’equip de govern de Tortosa, Junts i PSC, no han pogut sumar suports per aprovar els pressupostos 2022. Tot i fer cinc rondes de negociació, l’oposició en bloc -ERC, Movem, la CUP i Ciutadans- han rebutjat els comptes en el plenari d’aquest dijous.

L’alcaldessa Meritxell Roigé ha apel·lat a la responsabilitat de tots perquè sense els nous pressupostos el consistori perd 3,8 MEUR -1,2 MEUR de l’Estat-, que queden immobilitzats. Aquests recursos no es poden disposar amb més modificacions pressupostàries, com ha treballat el consistori l’últim any perquè tampoc va trobar suports per a uns nous comptes el 2020. Roigé ha advertit que només es podran destinar a amortitzar préstecs i no a iniciatives per pal·liar els efectes de la pandèmia.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha lamentat que el rebuig als pressupostos (amb 11 vots en contra i 10 a favor) sigui una estratègia política dels grups de l’oposició per “desgastar” l’equip de govern, la seva figura i la dels companys regidors. Roigé ha emplaçat Movem, ERC, la CUP i Ciutadans “a fer una reflexió en els pròxims dies” perquè el bloqueig dels comptes “perjudica els ciutadans“, ja que s’immobilitzen uns recursos que l’Ajuntament té ara, però que no podrà disposar l’any que ve treballant amb modificacions pressupostàries.

En l’exposició dels pressupostos 2022, l’alcaldessa ha detallat que els ingressos corrents de l’Ajuntament incrementarien un 12% per les implantacions industrials a la ciutat – sobretot per Florette i Kronospan-. Els comptes preveuen un increment de l’ICIO de 684.000 euros, de la taxa urbanística en un 1,8 MEUR d’increment, i l’IAE de 300.000 euros més. També s’inclou un increment de l’aportació de l’Estat que representaria per a Tortosa 1,2 MEUR més. L’alcaldessa ha advertit i insistit que sense uns nous comptes públics per al 2022, aquests 3,823 MEUR no podran arribar a la ciutadania perquè no es poden usar fent modificacions pressupostàries –la Llei d’Hisendes Locals no permet fer una modificació per utilitzar més ingressos–.

Això deixa Tortosa en una situació molt pitjor de la que estàvem“, ha recordat. L’alcaldessa ha lamentat que això passi quan el consistori “té la millor situació financera de la història“, amb l’endeutament “més reduït” dels últims quaranta anys –qüestió que ha rebatut el portaveu d’ERC–, amb el període més curt de pagament a proveïdors, per la “bona” situació de la liquiditat, amb els impostos congelats i menys pressió fiscal que fa quinze anys i perquè “les coses en l’àmbit econòmic i financer s’estan fent bé a l’Ajuntament de Tortosa“.

Roigé ha assegurat que “seguirà treballant” per fer possible l’aprovació dels pressupostos 2022, presentant uns nous comptes o fent modificacions, però ha lamentat que, a excepció de la CUP, la resta de grups de l’oposició no hagin assenyalat quines partides rebutgen dels comptes presentats. L’alcaldessa ha assegurat que tornarà a “convocar” als grups de l’oposició per plantejar “de quina manera” poden arribar aquests recursos als ciutadans, i que els demanarà, “o pregarà si volen“, que facin possible l’aprovació dels comptes. “Els tornaré a demanar ajuda de forma humil per fer realitat aquest pressupost, que és el que necessita ciutadania en aquest context de pandèmia“, ha conclòs.

Els grups de l’oposició han retret a l’equip de govern municipal i sobretot a l’alcaldessa que no tingui una voluntat “real” de negociar ni d’incloure propostes de la resta de partits. Li han criticat que els pressupostos siguin continuistes, “grisos” i de mera gestió, o que pretenguin “blanquejar” les finances municipals.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

86 + = 87

Últimes notícies

-->